Indice Glicemic: Cheesecake cu Zmeura a la Lauricius
Denumire originală: Cheesecake cu zmeura
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Cheesecake cu Zmeura a la Lauricius" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 11.8 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 20 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 10.3 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: prajitura, zmeura, cheesecake
Informaţii/ingrediente
- Branza de vaci: 650 gr.
- Unt: 100 gr.
- Biscuiti cu unt: 200 gr.
- Zahar pudra: 150 gr.
- Smantana: 100 gr.
- Oua: 3 buc
- Zmeura (proaspata sau congelata): 100 gr.
- Zeama de la o jumatate de lamaie
- Esenta de vanilie
- Faina (2-3 linguri)
- Lapte (3-4 linguri)
Descrierea producător/Mod de preparare
Se piseaza biscuiti foarte fin si se amesteca in ei untul topit si cele 4 linguri de lapte.
Compozitia obtinuta (are o textura faramicioasa) se pune intr-o tava de tor (cu fund detasabil) si se preseaza cu degetele pentru a forma un strat uniform (cam un deget va avea in grosime).
Se da la cuptor 5 min., apoi se scoate pentru a se raci. Se presara zmeura.
Intr-un castron se amestca branza de vaci cu ouale, esenta de vanilie, zaharul pudra, faina.
Separat se amesteca smantana cu zeama de la lamaie, apoi se adauga in compozitia din castronul mare. Se omogenizeaza foarte bine si se pune peste blatul de biscuiti, in forma.
Pe deasupra se poate pune cateva lingurite de toping de zmeura. Se da la cuptor cam 50 min. (incalzit in prealabil la 180-200 grade).
Se lasa la rece o noapte.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Cheesecake cu Zmeura a la Lauricius.
Alimente similare
- Cheesecake cu sirop de agave si curmale (IG: 37)
Se amesteca toate ingredientele bine, se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru ~ 1 ora, foc mediu. Se serveste rece. - Gem de zmeura la borcan (IG: 60)
- Zmeura (congelata) (IG: 25)
- Zmeura proaspata (IG: 25)