Indice Glicemic: Ciocolata de casa
Denumire originală: Ciocolata de casa
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Ciocolata de casa" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 23.5 g/100g | Colesterol | 4.4 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 9.4 g/100g | Carbohidraţi | 34.6 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | 0.4 g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | 5.9 g/100g | Zaharuri | 34.1 g/100g | |
Sodiu | 208.7 mg/100g | Proteine | 15.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, ciocolata
Informaţii/ingrediente
- lapte praf 90g
- zahar 20g
- cacao 6g
- unt Albalact 20g
- apa 24 ml
Descrierea producător/Mod de preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa .
Punem apa la fiert cu zaharul.
Amestecam pana se dizolva zaharul.
Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba.
Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata.
Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel.
Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
Adaugam untul si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Ciocolata de casa.
Alimente similare
- Tuica de casa (IG: 0)
- Pate de casa by Husky (IG: 0)
Se fierb ficateii, se racesc. Se amesteca in blender cu untul, sarea si piperul. - Carnat de casa, prajit (IG: 0)
- Paine integrala de casa (IG: 45)
- Prajitura cu mere, de casa (IG: 70)