Indice Glicemic: Ciorbita de dovleac, Andrada
Denumire originală: Ciorbita de dovleac
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Ciorbita de dovleac, Andrada" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.6 g/100g | Colesterol | 0 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 2.7 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.3 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 0.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: dovleac, supa, ciorba
Informaţii/ingrediente
- dovleac 500 g
- ceapa 60
- morcov 75
- patrunjel 10 g
- telina 50 g
- unt 65% 50 g
- iaurt danone 4% grasime 140 g
- lapte mili 1.5% grasime-30 ml
Descrierea producător/Mod de preparare
- Curata dovleacul si taie-l in bucati mici, cat boabele de fasole mare.
- Pune dovleacul, untul si sarea pe o bucata mare de folie de aluminiu.
- Impacheteaza si pune pachetul intr-o tava in coptor, bine incins in prealabil, la foc potrivit, pentru vreo 30 de minute.
- In timplu acesta curata si toaca marunt celelalte zarzavaturi. Pune-le intr-un vas incapator, cu o lingura de ulei si caleste-le cateva minute. Pune un praf de sare si amesteca bine. Lasa legumele pe foc circa cinci minute.
- Stinge totul cu un litru si jumatate de apa. Lasa sa fiarba, la foc moale pentru alte 15 minute.
- Adauga tot continutul pachetului din cuptor, respectiv dovleacul copt si sucul lasat.
- Acopera si continua sa fierbi totul pentru alte 20-25 de minute. Potriveste de sare.
- Adauga verdeata si da deoparte.
- Drege ciorbita de dovleac cu iaurt (batut inainte bine cu o lingura de lapte)
- Serveste ciorbita de dovleac calduta, ca sa simti din plin toata aroma
Pofta buna:)!
Reteta preluata de la Otilia Ignat:)!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Ciorbita de dovleac, Andrada.
Alimente similare
- Dovleac crud (IG: 75)
- Dovleac (ras, la cutie) (IG: 75)
- Placinta dovleac (IG: 60)
Pentru foi: 800g faina 70g ulei putina sare Pentru umplutura: 2kg dovleac 70g ulei scortisoara 110g zahar zahar vanilat rom Din toata compozitia iese mai mult de o tava. Pentru mai putina placinta modificati cantitatile! Este delicioasa! Pofta buna! - Ulei din seminte de dovleac (IG: 0)
- Seminte de dovleac uscate (IG: 25)