Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Inghetata dietetica de dovleac "Slabuta"

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Inghetata dietetica de dovleac

Denumire originală: Inghetata dietetica de dovleac

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Inghetata dietetica de dovleac "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 9.7 g/100g Colesterol 72.3 mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 13 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre 0.3 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri 5.1 g/100g
Sodiu 44.4 mg/100g Proteine 2.5 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: desert, dovleac, inghetata

Informaţii/ingrediente

Pentru 16 portii:

 

  • frisca lichida 26% grasime - 500ml
  • zahar brut din trestie de zahar Bio - 90g (10 lingurita, fara varf)
  • lapte de consum semidegresat 1.5% grasime - 500ml
  • praf (pudra) ghimbir macinat - 1 lingurita
  • praf (pudra) de nucsoara macinata - 1/2 lingurita, fara varf
  • praf (pudra) scortisoara macinata - 2 lingurite, fara varf
  • esenta de vanilie - 2 lingurite, fara varf
  • dovleac crud - 510g
  • galbenus de ou, crud, proaspat - 6 bucati 

 

Descrierea producător/Mod de preparare

  • Frisca, laptele, zaharul, ghimbirul, scortisoara si nucsoara macinata se pun intr-un vas pe foc mic.
  • Nu se atinge punctul de fierbere!
  • Galbenusurile se bat cu blender.
  • Se iau cateva linguri din vasul care este pe foc si se adauga in spuma de galbenusuri. Se amesteca.
  • Apoi, acest amestec se adauga celui de pe foc. Se amesteca bine, compozitia trebuie sa se ingroase. Nu se ajunge la fierbere!
  • Se adauga dovleacul facut piure cu ajutorul unui robot. Se amesteca. Se tine inca putin pe foc, iar apoi se pune deoparte la racit.
  • Inainte de a pune la congelator, se adauga esenta de vanilie. Se amesteca bine.
  • Inghetata se bate din 15 in 15 minute, in prima ora, cu un tel sau blender. Dupa aceea, la fiecare jumatate de ora, timp de 2 ore. Aceasta procedura este importanta pentru a nu se forma acele de gheata.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Inghetata dietetica de dovleac "Slabuta".

Alimente similare

  • Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
  • Sushi a la Slabuta (IG: 55)
    Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi) Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite) Otet de mere (2 linguri) Castraveti (50 gr) Somon afumat, Negro 2000 (75 gr) Sare de ...
  • Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
    Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ...
  • Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
    Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ...
  • Pizza "Slabuta" cu blat din seminte de in (IG: 30)
    Mod de preparare blat: Semintele de in se amesteca cu sare si oua. Trebuie sa se obtina o masa omogena. Se pune o tigaie de teflon pe foc, cand este suficient de fierbinte se toarna compozitia obtinuta, se ...

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: