Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Japoneze, AndraAle

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Japoneze, AndraAle

Denumire originală: Japoneze

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Japoneze, AndraAle" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 7.8 g/100g Colesterol 16.8 mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 60.4 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre 0.3 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri g/100g
Sodiu 46.2 mg/100g Proteine 9.6 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: japoneze

Informaţii/ingrediente

  • faina alba: 1000 gr
  • unt: 100 gr
  • lapte; 600 gr
  • drojdie: 50 gr
  • sare: 2 lingurite
  • zahar: 2 lingurite

Descrierea producător/Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 6-7 linguri de lapte cald si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia sa actioneze (face basici). Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face loc la mijloc si se toarna maiaua (drojdia dospita). Se toarna restul de lapte caldut si se incepe framantatul. Dupa ce aluatul este omogen, se adauga untul topit, dar nu fierbinte, si se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios, care se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula fina de ulei, se acopera (cu folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie) si se aseaza la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul (cam 30 de minute).
Aluatul deja crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei. Se imparte aluatul in bucati cat mai egale, aproximativ de dimensiunea unui ou mai mare si se lucreaza fiecare bucata in parte. Se aseaza toate intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca 20-30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ung japonezele crescute cu ce prefera fiecare pentru finisat: galbenus de ou, ou batut, albus batut, lapte etc. Se pot presara si cu seminte. Se coc in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Japoneze, AndraAle.


Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: