Indice Glicemic: Mazare cu carne de rata
Denumire originală: Mancare de mazare
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Mazare cu carne de rata" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic (valoare mica) |
Incarcatura Glicemica (valoare mica) |
|||
Grăsimi | 2.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 3.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.4 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: carne, mazare, rata
Informaţii/ingrediente
- 400g carne rata cu oase (spate, aripi)
- 500g mazare congelata
- 65g ceapa rosie
- 40g ardei capia copti sau pasta de ardei capia
- 200g rosii sau suc de rosii fara zahar
- 12g usturoi
- 5g marar uscat
- 1 frunza de dafin
- sare
Descrierea producător/Mod de preparare
Carnea de rata taiata bucati potrivite se pune la inabusit cu putina apa.
Daca este prea grasa se transeaza si se scoate grasimea in exces.
Nu se pune nici o alta grasime pentru ca este suficent de grasa si va lasa oricum suficenta untura.
Cand carnea s-a gatit suficent si a lasat grasime se adauga ceapa si usturoiul putin la rumenit.
Se adauga mazarea, pasta de ardei, dafinul si rosiile si se lasa la fiert pana mazarea si carnea sunt bine facute. Se adauga marar si sare.
Rezulta cca 2300g mancare cu tot cu oase.
Grasimea rezultata de la transare nu o aruncati ci o portionati si o tineti la congelator pentru ca este foarte buna la gatit si mult mai recomandata decat alte grasimi animale sau vegetale.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
- Limba de vita cu masline (IG: 35)
Se caleste usturoiul tocat in ulei. Se adauga limba fiarta, curatata de pielita si taiata felii. Se stinge cu rosiile tocate marunt si se adauga maslinele. Se lasa la fiert si la sfarsit se adauga piperul si ... - Rinichi de vita cu sos de mustar la cuptor (IG: 20)
Se curata rinichiul de grasimea din interior. Se sareaza si se pune in cuptorul fierbinte. Se lasa cca 20 minute pana incepe sa se rumeneasca. Nu trebuie lasat mai mult, sa nu se usuce prea tare. Intre ... - Musaca de vinete (IG: 20)
Se taie vinetele crude in rondele si se aseaza jumatate din ele intr-un pat cat mai compact pe fundul unei tavi. Pentru cei care suporta, se pot praji usor in ulei inainte. Se face un amestec din ... - Ostropel de pui (IG: 15)
Se pune la prajit carnea si usturoiul. Se stinge cu rosii in bulion. Se adauga mirodeniile si se lasa la fiert. Rezulta cca 800g de mancare. - Mancare de vita cu ciuperci shiitake si cascaval (IG: 15)
Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute. Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt. Cand ceapa este rumena, se adauga carne de ...
Alimente similare
- Rata negatita, carne si piele (IG: 0)
- Mazare fina (IG: 35)
- Supa de mazare si curcan (IG: 20)
Se fierbe carnea, dupa care se scoate si se pune in mixer impreuna cu ceapa si dovleceii. Intre timp se pune in supa ramasa mazarea uscata si lintea la fiert. Cand au fiert se adauga ingredientele din ... - Mazare verde, conserva (IG: 45)
- Mazare verde (frageda si congelata) (IG: 35)