Indice Glicemic: Negresa de post
Denumire originală: Negresa de post
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Negresa de post" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 13.6 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 53.7 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 2.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: prajitura, negresa
Informaţii/ingrediente
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana apa rece
- 1 cana ulei
- 3 cani faina
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat stins
- esenta de rom
- zahar vanilat (2 pliculete)
- Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta groasa care se toarna in tava unsa. Se coace la foc mic. In aluat se pot incorpora bucatele de rahat, nuci, stafide, gem.
- pentru glazura:
- 12 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 2 linguri cacao
- se amesteca pe foc si se toarna peste prajitura scoasa de la cuptor in urma cu ~10 minute.
- Pe deasupra se poate presara nuca de cocos, zahar pudra sau frisca.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Negresa de post.
Alimente similare
- Prajitura "negresa" (IG: 70)
blat: 7 galbenusuri, 300 gr. zahar, 100 gr. cacao, 180 gr unt, 300 ml lapte, 1lingurita bicarbonat stins; spuma: 7 albusuri, 350 gr. zahar - Iahnie de fasole de post (IG: 25)
Dupa ce se tine fasoalea peste noapte in apa rece, se fierbe in doua-trei ape care se schimba. Se pune ceapa si usturoiul tocate la prajit in ulei. Se pune fasolea fiarta, se stinge cu suc de ...