Indice Glicemic: Omleta cu sparanghel
Denumire originală: Omleta cu sparanghel
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Omleta cu sparanghel" din categoria "Oua".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 23 g/100g | Colesterol | 457 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 9 g/100g | Carbohidraţi | 3 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 540 mg/100g | Proteine | 23 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: sparanghel
Informaţii/ingrediente
Ingrediente pentru omleta: 8 oua mari, ½ lingurita sare, 4 lingurite unt sau margarina, Patrunjel pentru decor
Ingrediente pentru umplutura: 450 g sparanghel, 110 g branza Guyere rasa (daca nu gasiti branza Guyere puteti folosi branza svaiter, jarlsberg, sau parmezan proaspat), 1/8 lingurita piper negru
Descrierea producător/Mod de preparare
1. Intr-o tigaie adanca, adaugati apa si fierbeti sparanghelul la foc mare. Cand incepe sa fiarba, dati focul la mediu-mic si lasati sa fiarba (fara capac) pana cand se inmoaie sparanghelul. Scurgeti sparanghelul si clatiti cu apa rece.
2. Presurati piper peste branza Guyere.
3. Pentru omleta : Intr-un castron mediu, cu un tel, bateti ouale, sarea si 100 ml apa rece.
4. Topiti o lingura de margarina sau unt intr-o tigaie de 20 cm, la foc mediu.
5. Turnati cate 100 ml de compozitie de oua in tigaie si lasati cam un minut.
6. Presarati un sfert din compozitia de branza si apoi un sfert din compozitia de sparanghel, peste omleta.
7. Intoarceti o parte din omleta astfel incat sa obtineti un semicerc, puneti in farfurie si decorati cu patrunjel.
8. Repetati pana obtineti cele 4 omlete.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Oua"
Momentan nu există în categoria Oua, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Omleta cu sparanghel.
Alimente similare
- Sparanghel (IG: 15)
- Omleta (IG: 0)
- Omleta cu ton a la Extasssy (IG: 0)
- Omleta bio "Proteica" (IG: 0)
Se unge tigaia de teflon cu un servetel inmuiat in ulei, se bate compozitia, si se pune in tigaie. Se rumeneste pe ambele parti pana capata o culoare aurie.