Indice Glicemic: Paine din faina integrala si faina de porumb cu seminte de in
Denumire originală: Paine din faina integrala si faina de porumb
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Paine din faina integrala si faina de porumb cu seminte de in" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 9 g/100g | Colesterol | 14.6 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 58.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 5.3 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 0.6 g/100g | |
Sodiu | 256.8 mg/100g | Proteine | 12.5 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: paine, faina, porumb, aluat
Informaţii/ingrediente
- faina integrala de grau 265g
- faina de porumb 100g
- drojdie uscata 3g
- lapte 180ml
- 1 ou 56g
- ulei de masline 25ml
- 1 lingurita sare 3g
- 1 lingurita zahar 3g
- seminte de in 20g
Descrierea producător/Mod de preparare
Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul si untul/uleiul.Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.Se adauga laptele, oul, semintele de in si se framanta un aluat moale. Se framanta ~10-15 minute, pana cand aluatul devine elastic.Se acopera si se lasa intr-un loc cald pentru 1 h – 1 h 30 min, volumul trebuie sa se dubleze.Se imparte in 2 bucati si se formeaza 2 painici, care se pun pe o tava.Se preincalzeste cuptorul pana la ~180 C, se baga tava la cuptor si painea se coace ~30 minute la foc mediu. Verificati cu o scobitoare/cutit.Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Paine din faina integrala si faina de porumb cu seminte de in.
Alimente similare
- Faina de porumb (malai) (IG: 70)
Faina de porumb are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. - Chifle cu chimen din faina integrala de grau (Elenka) (IG: 48)
Se face un aluat din ingrediente. Drojdia se dizolva in prealabil cu apa calduta. Se lasa sa cresca la cald. Se modeleaza chifle de cca 50g care se lasa sa cresca in tava cca 10min. Se ... - Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata (IG: 51)
Intr-un vas se pun: faina (410 gr), zaharul, laptele batut, apa calda (incalzita, ~50C) si uleiul de masline. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine. Deasupra amestecului obtinut se presara restul ... - Paine bulgareasca feliata din faina alba, Velpitar (IG: 70)
faina de grau alba, apa, drojdie, sare iodata, conservanti: propionat de calciu, acid sorbic, otet alimentar. Contine: gluten - Faina de orez alb (IG: 95)
Faina de orez alb are un continut mic de grasimi saturate, colesterol si sodiu.