Indice Glicemic: Panna Cotta
Denumire originală: Panna Cotta
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Panna Cotta" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 8.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 13.3 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 6.9 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, prajitura
Informaţii/ingrediente
- 500ml smanatana lichida pt frisca
- 200ml lapte degresat
- 15g gelatina
- 60g fructoza
- vanilie
Descrierea producător/Mod de preparare
Se dizolva gelatina in laptele putin incalzit. Intre timp se pune la foc mic smanatana lichida cu fructoza si se amesteca permanent sa nu dea in clocot.
Cand gelatina este dizolvata (eu am folosit gelatina colorata de unde si culoarea finala; traditional se foloseste gelatina transparenta si crema ramane alba) se adauga in smantana fierbinte. Se amesteca in continuare pe foc cateva minute.
Se da la racorit. Intre timp se uda cu apa rece cupele in care se va turna. Se toarna compozitia si se dau formele la rece. Separat se prepara dressingul de fructe de padure si se asezoneaza la servire.
Rezulta cca 700g de crema.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Panna Cotta.
Alimente similare
- Dressing Panna Cotta (IG: 20)
Se fierb impreuna pe foc mic intr-o cratita teflonata pana scade cca o treime si siropul se leaga.