Indice Glicemic: Paratha (lipie indiana)
Denumire originală: Paratha
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Paratha (lipie indiana)" din categoria "Paine".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 8.5 g/100g | Colesterol | 0 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 51.9 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 8.7 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 0.3 g/100g | |
Sodiu | 3.6 mg/100g | Proteine | 9.8 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: lipie, lipie indiana
Informaţii/ingrediente
110 g faina integrala de grau - 95 g pentru aluat + 15 g pentru intins foile
10 ml ulei de samburi de struguri - 6 ml pentru aluat + 4 ml pentru prajit
40 ml apa plata calda
Descrierea producător/Mod de preparare
Cele 95 g de faina se amesteca cu 5 ml ulei, se freaca bine sa nu ramanana cocoloase. Se toarna treptat apa calda si se framanta. Se face o bila, se stropeste cu 1 ml de ulei si se acopera. Se lasa 20 de minute.
Se incinge bine o tigaie de teflon. Aluatul se mai framanta putin si se imparte in bilute ( 2 mari sau 4 mai mici). Fiecare biluta se aplatizeaza, se pune pe un suport si se da prin faina. Se intinde cate o foaie foarte subtire cu tavalitorul. Dati prin faina de oricate ori este necesar pentru a nu se lipi.
Dupa ce s-a incins tigaia se pune cate o foaie. Dupa 1 min, cand incep sa apara bule. se intoarce foaia, se picura putin ulei. Cand incepe sa se umfel intoarceti si pe partea cealalta si picurati putin ulei.
Lipiile se vor umfla, apasati cu i lingura de lemn pe ele ca aerul sa se distribuie egal.
Mi-au iesit 2 lipii mari, de 70 g fiecare.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Paine"
Momentan nu există în categoria Paine, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Paratha (lipie indiana).