Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Pasca cu branza dulce si stafide

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Pasca cu branza dulce si stafide

Denumire originală: Pasca cu branza dulce si stafide

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Pasca cu branza dulce si stafide" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 11 g/100g Colesterol mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 46.8 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri 16.5 g/100g
Sodiu mg/100g Proteine 10.3 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: desert, branza, stafide, pasca

Informaţii/ingrediente

Pentru aluat:

  • 550 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • 150 g zahar tos
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 300 g branza dulce de vaca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • coaja rasa lamaie
  • 10 g gris
  • 25 g faina
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • zahar tos dupa gust

Pentru uns pasca:

  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • miere pentru uns dupa coacere

Descrierea producător/Mod de preparare

Stafidele se pun intr-un bol, turnam apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie 30min - 1 ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare.

Punem branza dulce de vaca intr-un castron, adaugam zaharul tos, esentele de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele, ouale si amestecam cu un tel pana la omogenizare.In compozitia rezultata adaugam 10 g gris si 25g faina si amestecam din nou pana la omogenizare.

Preparati aluatul si framantati-l 25-35 de minute, dupa care se lasa la dospit 1 ora.

Dupa dospit, rasturnati aluatul pe suprafata de lucru unsa in prealabil cu ulei si impartim aluatul in 2 parti egale.

Din jumatate de aluat facem o foaie rotunda ca tava pe care o folosim pentru pasca. Aluatul il intindem cu mana, fara sucitor.Luam o tava rotunda cu pereti detasabili si o tapetam si pe fund si pe margini cu hartie de copt. Punem in tava foaia rotunda de aluat si o intepam usor usor cu furculita.

Cealalta jumatate de aluat o impartim in 3 parti egale, pe care le rulam fiecare in parte pana obtinem 3 rulouri lungi. Din cele 3 facem o impletitura, Pe care o punem in tava peste foaie de aluat de jur imprejur, ca un cerc.

Lasam pasca la crescut 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem bine aluatul cu amestecul de ou si lapte si introducem pasca in cuptorul preincalzit 45-50 de minute, la foc mic spre mediu.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pensulam cu miere. Se serveste rece.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Pasca cu branza dulce si stafide.

Alimente similare


Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: