Indice Glicemic: Placinta sarata a la Adela
Denumire originală: Placinta sarata a la Adela
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Placinta sarata a la Adela" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic (valoare medie) |
Incarcatura Glicemica (valoare mare) |
|||
Grăsimi | 14 g/100g | Colesterol | 0 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 0 g/100g | Carbohidraţi | 38.8 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | 0 g/100g | Fibre | 0 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | 0 g/100g | Zaharuri | 0 g/100g | |
Sodiu | 0 mg/100g | Proteine | 14 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: placinta, placinte, placinta sarata
Informaţii/ingrediente
700 g faina, drojdie, apa, 3 ling rase de zahar (se face un aluat simplu de paine si se lasa sa creasca zaharul se foloseste pt fragezirea aluatului). 5-7 oua , 4-600 g telemea de oaie (se amesteca pana devine o pasta galbuie) 200 g margarina se unge tava cu 100 g. Se intinde aluatul de paine in foi mai subtiri decat foile de gogosi si mai groase decat foaia de taitel . Se adauga pasta de oua cu telemea si astfel foaia se pliaze din doua directii se aseaza in tava rulouri cat incap daca ramene din pasta de ou cu branza se varsa peste rulourile de aluat. Peste acestea se adauga diferenta de margarina si se baga in cuptorul incins. In cuptor se va tine in functie de cat de repede se va coace (se poate testa cu o scobitoare ca la toate aluaturile). Se poate servi cu un paharel de bere
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Placinta sarata a la Adela.
Alimente similare
- Turta dulce a la Adela (IG: 70)
550 grame faina, 1 lingura margarina, 1 ou gaina, 60 ml apa minerala, zahar 4 lingurite, 25 ml rom (alcool), 2 lingurite de drojdie rase (se dizolva in rom) se face un aluat ca de ... - Biscuiti de casa a la Adela (IG: 55)
- Urda sarata de oaie (IG: 0)
- Placinta cu mere (IG: 60)
- Placinta cu branza (IG: 60)
Ingrediente reteta pentru foi: 500 g faina, 1/2 lingurita sare, 3 linguri de ulei, 10-15 g drojdie proaspata, apa calda cat cuprinde; pentru umplutura: 500 g branza de vaci dulce, 250 g telemea, un borcan iaurt ...