Indice Glicemic: Prajitura cartof
Denumire originală: Prajitura cartof
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cartof" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 20 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 55.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 30.1 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, prajitura
Informaţii/ingrediente
Ingrediente: - 300 grame biscuiti populari; - 200 grame de nuca; - 100 grame unt; - 2 pahare de lapte; - 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti, ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia); - 2 linguri de cacao; - 3 linguri de zahar; - 20 ml de esenta de rom; - 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii; pentru o portie de aproximativ 50 de bucati
Descrierea producător/Mod de preparare
Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa)
Mod de preparare:
Se dau biscuitii si nucile prin masina.
Se cerne cacaoa si se amesteca cu biscuitii intr-un castron.
Daca biscuitii nu sunt foarte dulci se indulceste laptele.
Se pun 125 ml de lapte si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn pana se incorporeaza.
Restul de lapte se pune putin cate putin pana nu mai ramane nici o faramitura de biscuiti pe margine.
Amestecul nu trebuie sa fie faramicios.
Se pune lapte atat cat sa treaca de acest prag, sa fie inchegata compozitia.
Se imparte compozitia in 6 si se modeleaza cartofiori.
Se tavalesc prin cacao. Se dau la frigider inveliti in folie de plastic sau intr-o cutie inchisa etans.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cartof.
Alimente similare
- Batata, cartof dulce, crud, nepreparat (IG: 50)
- Prajitura cu mar (IG: 70)
- Prajitura "negresa" (IG: 70)
blat: 7 galbenusuri, 300 gr. zahar, 100 gr. cacao, 180 gr unt, 300 ml lapte, 1lingurita bicarbonat stins; spuma: 7 albusuri, 350 gr. zahar - Prajitura cu morcovi (IG: 70)
- Prajitura cu mere, de casa (IG: 70)