Indice Glicemic: Prajitura cu cocos si glazura de ciocolata, Andrylici
Denumire originală: Prajitura cu cocos si glazura de ciocolata
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cu cocos si glazura de ciocolata, Andrylici" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 20.1 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 35.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 5.5 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, ciocolata, prajitura, cocos, glazura
Informaţii/ingrediente
- 60 ml ulei
- 50 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 220 g faina
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/8 lingurita sare
- 120 ml lapte (la temperatura camerei )
- 150 g nuca de cocos macinata
Glazura:
- 1 lg unt (la temp camerei)
- 1 ciocolata (Poiana am pus eu)
- 6 lg de lapte
- 3 linguri de Philadelphia (la temp camerei)
- nuca de cocos pentru ornat
Descrierea producător/Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca faina, praful de budinca, sarea, praful de copt, si bicarbonatul.
In alt vas incapator, se pune untul+ uleiul+ zaharul, si mixeaza cu viteza cea mai micapentru aprox 2 minute.
Adaugam apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare ou introdus, pana ce compozitia este omogena.
Apoi adaugam 120 ml lapte. Punem treptat amestecul cu faina amestecand continuu.
Adaugam nuca de cocos, si amestecam bine cu o paleta /lingura.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt.
Se lasa sa se raceasca in forma cateva minute, apoi se continua racirea pe un gratar.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele la bain marie, apoi adaugam crema de branza (ii da un gust usor acrisor, o puteti elimina daca nu va place), amestecam bine, lasam cateva minute sa se raceasca putin si turnam peste prajitura rece.
Am ornat cu nuca de cocos rasa si fulgi.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cu cocos si glazura de ciocolata, Andrylici.
Alimente similare
- Lapte de cocos (IG: 40)
- Ulei de cocos (IG: 0)
- Nuca de cocos, proaspata (IG: 45)
Nuca de cocos are forma eliptica si este formata dintr-o coaja fibroasa, de culoare maronie. Miezul nucii de cocos este comestibil, usor dulce si de consistenta uleioasa. - Nuca de cocos, fulgi (IG: 45)
- Lapte de cocos, fara foc (IG: 40)