Indice Glicemic: Prajitura cu pere, rasturnata
Denumire originală: Prajitura cu fructe
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cu pere, rasturnata" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 4.1 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 25 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 2.4 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 0.3 mg/100g | Proteine | 4.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, prajitura, pere
Informaţii/ingrediente
- - 2 kg pere
- - 50g de zahar
- - 50 gr unt
- - 10 oua
- - 10 linguri de zahar
- - 10 linguri de faina
- - 10 gr sare coaja de lamaie
Descrierea producător/Mod de preparare
Am folosit tava mare, de la aragaz.
Curatam merele/perele/pierscile (si ce fructe va mai trece voua prin cap sa incercati) de coaja si le scobim interiorul/scoateti samburii, le taiem in jumatati.
Tapetam o tava cu unt din belsug (mai lasam in tava cateva bucatele de unt)si cu zahar, asezam fructele in tava si le bagam in cuptor la 180 grade cam 30 minute pana se inmoaie(verificati apasand cu degetul o bucatica).
Cat timp sunt fructele la cuptor facem pandispanul:Separam galbenusurile de albusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul bine de tot.
Albusurile le batem bat cu un praf de sare si acum le adaugam peste galbenusuri alternand o lingura de faina cu una de albus batut, amestecand de jos in sus.
Intre timp s-au patruns si fructele asa ca le scoatem si imediat adaugam aluatul de pandispan peste fructele calde,scoase din cuptor, mai lasam pentru 30 minute la copt la 180 grade si cand s-a desprins de pe margini e gata.
Rasturnam tortul/prajitura, pe un platou astfel incat fructele sa fie la suprafata.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cu pere, rasturnata.
Alimente similare
- Pere (IG: 30)
- Pere chinezesti (IG: 30)
- Compot de pere (IG: 35)
- Prajitura cu mar (IG: 70)
- Prajitura cu morcovi (IG: 70)