Indice Glicemic: Sfintisori, mucenici
Denumire originală: Sfintisori, mucenici
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Sfintisori, mucenici" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 10.9 g/100g | Colesterol | 132.6 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 51.6 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 17.7 g/100g | |
Sodiu | 140 mg/100g | Proteine | 7.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: mucenici, mucenic
Informaţii/ingrediente
- faina de grau - 1kg,
- drojdie proaspata - 50 g,
- lapte - 500 ml,
- unt - 100 g,
- zahar – 300 g,
- galbenusuri – 5 buc,
- oua - 1 buc
- esenta de rom – 2 fiole,
- coaja rasa de lamaie si portocala – 30 g,
- zahar vanilat - 3 plicuri,
- sare – 5 g,
- miere – 200 g,
- nuca macinata – 200 g.
Descrierea producător/Mod de preparare
Drojdia zdrobita se amesteca cu 4 linguri de lapte caldut, 3 linguri de faina, o lingurita de zahar si se lasa 20 de minute sa creasca in volum. Se freaca 5 galbenusuri cu un praf de sare si se adauga coaja rasa. Faina cernuta impreuna cu maiaua crescuta, compozitia de galbenusuri, laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat si esentele de rom se amesteca si se framanata, adaugand din cand in cand unt topit. Dupa ce se framanta cca 30 de minute se presoara putina faina, se acopera cu prosop de bumbac si se lasa la dospit cca 60 de minute. Aluatul se imparte si se fac filete care se impletesc dand forma unor opturi. Se aseaza in tava unsa cu unt, se mai lasa sa creasca putin si apoi se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se ung cu miere si se presara nuci macinate.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Sfintisori, mucenici.