Indice Glicemic: Spirale cu mere
Denumire originală: Spirale cu mere
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Spirale cu mere" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 5 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 45.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 10 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 15.4 g/100g | |
Sodiu | 2.7 mg/100g | Proteine | 5.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, mere, mar, prajitura, prajituri, spirale
Informaţii/ingrediente
ALUAT:Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Descrierea producător/Mod de preparare
Aluatul se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura:Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Dupa ce aluatul a dospit,se intinde pe suprafata de lucru sub forma de dreptunghi.In mijlocul aluatului se pune umplutura,dupa care marginile se aduc spre centru(se inveleste umplutura).Din aluatul umplut se taie dreptunghiuri late de aproximativ 4-5 cm si li se imprima o forma de spirala (se invartesc).
Se dau cu ou si se pun la cuptor.Cand devin aurii sunt gata de scos de la cuptor.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Spirale cu mere.
Alimente similare
- Mere (IG: 30)
- Mere verzi (IG: 30)
- Compot mere (IG: 35)
- Mere uscate (IG: 29)
- Placinta cu mere (IG: 60)