Indice Glicemic: Supa de rosii cu taietei din orez (carmen76)
Denumire originală: Supa de rosii
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa de rosii cu taietei din orez (carmen76)" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 4.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 0.4 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: orez, rosii, supa, taitei, post, supa post
Informaţii/ingrediente
- 65 gr. ulei masline
- 140 gr ceapa (1 ceapa medie)
- 2 cutii rosii (Cirio) taiate cuburi (480 gr)
- paste orez VIFON (un "bulgare")
- 2 litri apa
- 15 gr usturoi (romanesc - vreo 5-6 catei)
- putin busuioc (proaspat), sare, piper
Descrierea producător/Mod de preparare
Se incinge usor uleiul si se caleste putin ceapa si usturoiul (tocate marunt).
Se adauga rosiile si se mai lasa cateva minute.
Se adauga apa (fiarta in prealabil)
Se lasa la fiert (cca.30') si se adauga busuiocul proaspat tocat, sarea si piperul (dupa gust - preferabil mai putina sare).
Se pot folosi rosii romanesti (sau din cele "cu gust")
Important pentru gust: usturoiul romanesc, busuiocul proaspat si rosiile, desigur.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa de rosii cu taietei din orez (carmen76).
Alimente similare
- Supa de rosii cu menta (IG: 35)
Se zdrobeste intr-o piulita arpacasul si se pune la fiert in supa. Cand a fiert se adauga sucul de rosii, menta si dafinul, sare si branza telemea si se da un clocot. Cand se mai racoreste se ... - Supa broccoli (IG: 25)
Se fierb toate legumele bine. Se mixeaza pana se fac pasta si se introduc in zeama in care au fiert legumele. Se pune chimen, untura si sare si se mai lasa cateva clocote. Se pate ... - Supa de mazare si curcan (IG: 20)
Se fierbe carnea, dupa care se scoate si se pune in mixer impreuna cu ceapa si dovleceii. Intre timp se pune in supa ramasa mazarea uscata si lintea la fiert. Cand au fiert se adauga ingredientele din ... - Rosii (IG: 30)
- Kapusnica/Supa de varza murata (IG: 20)
Este o supa slovaka si ceha care se serveste traditional de Craciun. Se pune varza la fiert. Ciupercile daca sunt uscate se tin cateva ore in apa rece si apoi se adauga cu tot cu apa ...