Indice Glicemic: Tarta cu branza si budinca de visine
Denumire originală: Tarta cu branza si budinca de visine
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tarta cu branza si budinca de visine" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 7 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 19 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 53 mg/100g | Proteine | 10 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, branza, visine, budinca, tarta
Informaţii/ingrediente
Pentru crusta:
-120 gr. faina integrala
-130 gr. faina alba
- 1 ou
-125 gr fulgi de unt
-80 gr zahar brun
-o mana de fulgi de ovaz
-un varf de lingurita praf de copt
Pentru crema de branza:
-500 gr branza de vaca dulce
-zeama de la o portocala/lamaie
-o lingurita de coaja rasa de la o portocala/lamaie
-15 gr praf de budinca de vanilie
-3 oua mari
-1 plic zahar de vanilie
-200 gr zahar brun
-75 gr fulgi de unt
Pentru budinca de visine:
-un borcan de visine in suc propriu (aprox 320 de grame)
-25 gr budinca de vanilie
Descrierea producător/Mod de preparare
Crusta
Se amesteca faina, oul, untul, zaharul, praful de copt si fulgii de ovaz pana se formeaza un aluat maroniu.
Acesta se face bila si se baga intr-o folie de aluminiu timp de 30min la frigider.
Crema de branza:
Se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta mai lichida.
Budinca de visine:
Cei 25 gr de praf de budinca de vanilie se amesteca cu 5 linguri de zeama din compotul de visine, restul de zeama se pune la fiert.
Cand da in clocot se adauga si amestecul de mai sus si se lasa un minut sa fiarba in timp ce invartiti continuu.
La sfarsitul fierberii se adauga si visinele in budinca si se amesteca bine. (budinca se prepara dupa ce ati pus tarta la copt)
Se ia o forma de tarta rotunda,se unge cu o lingura de ulei si cu faina.
Dupa cele 30 de min se intinde aluatul pe tava si se adauga crema de branza.
Se da la cuptor timp de 30 minute (pana s-a copt crema) apoi se adauga budinca peste branza. Nu va speriati daca intra in crema de branza. Se mai lasa inca vreo 30 de minute la copt .
Timpul de coacere difera in functie de ce fel de faina folositi,ce cuptor aveti. Trebuie urmarita crusta, daca s-a intarit e gata prajitura.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tarta cu branza si budinca de visine.
Alimente similare
- Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ... - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta" (IG: 40)
Preparare "blat" In primul rand se prepara "blatul". Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ... - Visine (IG: 25)
- Visine (congelate) (IG: 25)