Indice Glicemic: Tarta cu ciuperci, alinutza656
Denumire originală: Tarta cu ciuperci
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tarta cu ciuperci, alinutza656" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 18.5 g/100g | Colesterol | 68.7 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 27.9 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.9 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 1.1 g/100g | |
Sodiu | 3.6 mg/100g | Proteine | 7.8 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciuperci, tarta
Informaţii/ingrediente
- Aluat foietaj congelat,Lando, 400g
- Smantana light, Galacta, 150g
- Ciuperci champignon crude, 400g
- Ou de gaina, 108g
- Ulei extravirgin de masline, Clever, 15ml
Descrierea producător/Mod de preparare
Se spala ciupercile, se taie feliute si se calesc in uleiul de masline cu putina sare.
Batem ouale cu sare.
Aluatul de foietaj se mai intinde cu un sucitor si se face o foaie ca pentru tarta (sau ce tava aveti la dispozitie).
Se pastreaza o bucata de aluat pentru a fac grilajul tartei. Punem in tava stratul de jos si il ungem cu putin ou si pe margini.
Restul de ou il amestecam cu smantana.
Dupa ce s-au calit ciupercile de lasa la racit.Punem peste ciuperci oul batut cu smantana (mai pastram vreo 3 linguri pentru a unge si grilajul)
Peste foaia de tarta se pune amestecul de ciuperci.
Intindem restul de aluat si facem fisiute subtiri din care facem grilajul.
Am lasat mai lungi fasiile si le-am bagat sub tarta in parti ca sa nu cada compozitia.
Am uns cu restul de smantana si ou grilajul.
Am bagat-o la cuptorul incins cam 50 min (depinde de cuptor)
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tarta cu ciuperci, alinutza656.
Alimente similare
- Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta" (IG: 40)
Preparare "blat" In primul rand se prepara "blatul". Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ... - Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ... - Ciuperci Pleurotus (IG: 15)
- Ciuperci din conserva (IG: 15)