Indice Glicemic: Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"
Denumire originală: Tort "Slabuta"
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 1.3 g/100g | Colesterol | 30 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 17 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.5 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 10.9 g/100g | |
Sodiu | 12.1 mg/100g | Proteine | 6.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: fructe, lapte pasare, tort
Informaţii/ingrediente
- Gelatina alimentara rapid dizolvabila, Kviteni, 30g
- Caise, 205g
- Iaurt Activia natur, Danone, 140g
- Lapte UHT Dietalat degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3), Parmalat, 60ml
- Cacao, continut scazut de grasimi, Dr. Oetker, 5g
- Ou de gaina, 100g (2 bucati)
- Praf de copt, scazut in sodiu, 6g
- Faina integrala de grau, Sano Vita, 105g
- Fructoza, Schneekoppe Prodieta, 113g
- Albus de ou, 240g
- Piersici, 210g
Descrierea producător/Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
Se mixeaza iar foarte bine.
La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu.
Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.
Mod de preparare lapte de pasare:
Albusurile (8 bucati) se amesteca cu fructoza si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
Gelatina se dizolva conforma retetei. (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute)
Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul si se da la frigider.
Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
Se tine la frigider tortul.
Este foarte "lejer", putin caloric si are multe proteine.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta".
Alimente similare
- Orez/Pilaf cu inimi de pasare (IG: 55)
Se pun pe foc intr-o cratita inimile cu putina apa pana lasa grasime. Se pune ceapa si ciupercile tocate si se mai lasa pana se inmoaie. Se adauga orezul si de 3 ori apa cat volumul orezului ... - Sushi a la Slabuta (IG: 55)
Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi) Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite) Otet de mere (2 linguri) Castraveti (50 gr) Somon afumat, Negro 2000 (75 gr) Sare de ... - Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
- Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ... - Lasagne fara aluat "Slabuta" (IG: 15)
Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.Carnea se da prin masina de tocat.Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.Se tapeteaza 2 tavi cu hartie ...