Indice Glicemic: Vinete umplute cu ciuperci (barcute) by Anorien
Denumire originală: Vinete umplute cu ciuperci
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Vinete umplute cu ciuperci (barcute) by Anorien" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 9.8 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 3.6 g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 4.1 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciuperci, vinete, vinete umplute
Informaţii/ingrediente
- 2 vinete mari (cca 840 gr)
- o ceapa mica (50 gr)
- 225 gr ciuperci
- o rosie medie
- 10 ml ulei
- 85 gr urda de vaca
- 3 gr marar
- 3 gr patrunjel
Descrierea producător/Mod de preparare
1. Se taie vinetele intregi in doua, fara sa se curete coaja. Se scobesc in mijloc de miez. Se sareaza. Miezul se taie marunt.
2. Se curata ciupercile si se taie marunt.
3. Se caleste miezul de vinete in 5 ml ulei
4. Se caleste ceapa in alta tigaie in 5 ml ulei, apoi se adauga si ciupercile si se lasa pana se inmoaie putin.
5. Se adauga si miezul de vinete peste ciuperci si o rosie decojita taiata cubulete. Se lasa la foc mic cca 10 min, amestecandu-se des, pana scade apa din tigaie. Se adauga patrunjel si marar.
6. Se sterg jumatatile de vinete de apa lasata de sare si se umplu cu compozitia din tigaie. Deasupra se presara urda de vaca.
7. Se dau barcutele la cuptor pt 30-40 de min pana se inmoaie coaja.
Fiecare barcuta cantareste cca 170 gr fara coaja.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Vinete umplute cu ciuperci (barcute) by Anorien.
Alimente similare
- Barcute (dovlecei) cu carne "Slabuta" (IG: 14)
Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. :) Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si ... - Rosii umplute cu hrisca (IG: 25)
Se fierbe hrisca si se amesteca cu germenii de grau, cu sarea, cu usturoiul, miezul de rosii si patranjelul fin tocate. Se umplu rosiile, se pun in tava, se stropesc cu ulei si se dau la ... - Vinete (IG: 20)
- Musaca de vinete (IG: 20)
Se taie vinetele crude in rondele si se aseaza jumatate din ele intr-un pat cat mai compact pe fundul unei tavi. Pentru cei care suporta, se pot praji usor in ulei inainte. Se face un amestec din ... - Vinete, crude (IG: 20)