Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata

Denumire originală: Paine de casa

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

(valoare mica)
   Incarcatura Glicemica
(valoare mare)
Grăsimi 4.3 g/100g Colesterol mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 50.1 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre 8.1 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri g/100g
Sodiu 64.6 mg/100g Proteine 9.3 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Raporteaza valori aliment »

Alimente asemănătoare: paine, faina

Informaţii/ingrediente

  • faina de grau, integrala, 745g
  • ulei de masline, 33ml
  • lapte batut integral, 60ml
  • sare de/pentru masa, 1.8g
  • apa plata, 415ml
  • drojdie, proaspata, 25 gr
  • zahar natural, din trestie de zahar, 30g

Descrierea producător/Mod de preparare

Intr-un vas se pun: faina (410 gr), zaharul, laptele batut, apa calda (incalzita, ~50C) si uleiul de masline. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine.

Deasupra amestecului obtinut se presara restul de faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune drojdia maruntita, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu masa umeda.

Se lasa acoperit cu un prosop curat intr-un loc cald.

Dupa ~2-3 ore, toata compozitia se mixeaza/framanta din nou. Se lasa din nou acoperit pentru inca 5 ore.

Apoi, se adauga sarea si se framanta din nou painea.

Forma de paine se unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Se preincalzeste cuptorul la 275-300C si pe langa cuptor se lasa forma cu paine ca sa mai creasca putin.

Cand cuptorul a ajuns la temperatura dorita, se pune forma cu paine.

Optional: deasupra am presarat putin marar uscat. Se pot pune seminte de in, seminte de floarea soarelui, susan, etc

Cand coaja a devenit rumena, se da focul mic si se lasa pana este gata. Se verifica din cand in cand daca miezul este gata.

Din aceste ingrediente rezulta ~1150 gr de paine de casa

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

  1. Pesmeti integrali, WASA (IG: 50)
    faina integrala de secara, apa, sare iodata Pentru prepararea a 100g de pesmeti sunt utilizate 108 g de faina integrala.
  2. Chifle cu chimen din faina integrala de grau (Elenka) (IG: 48)
    Se face un aluat din ingrediente. Drojdia se dizolva in prealabil cu apa calduta. Se lasa sa cresca la cald. Se modeleaza chifle de cca 50g care se lasa sa cresca in tava cca 10min. Se ...
  3. Paine integrala de secara, a la mayya (IG: 45)
    430 g faina integrala de secara,300 ml apa,25 g drojdie;1 lingurita sare ;10 g fructoza;10 g seminte de in;10 g ou(am uns painea);
  4. Biscuiti Wasa/Paine integrala cu oregano si in (IG: 35)
    Se amesteca un aluat car se lasa la dospit cca 40 minute la cald. Se intind foi de 1cm grosime, se taie dreptunghiuri si se inteapa cu furculita. Se dau la cuptor in jur de 35 minute. Rezulta ...

Alimente similare


Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: