Indice Glicemic: Aspic "Slabuta"
Denumire originală: Aspic "Slabuta"
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Aspic "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.5 g/100g | Colesterol | 14.4 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 2.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.5 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 0.6 g/100g | |
Sodiu | 119.8 mg/100g | Proteine | 10.1 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: aspic
Informaţii/ingrediente
- Oua de prepelita, Polzirini, 160g
- Asorti din castraveti si tomate, Nora, 225g
- Usturoi verde, 35g
- Ceapa, 195g
- Morcovi, cruzi, 200g
- Rosii, 170g
- Apa plata, 1000ml
- Gelatina alimentara, 50g
- Sunca de vita "Moscova", Pegas, 150g
- Carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda, 530g
- Sare de/pentru masa, 6g
Descrierea producător/Mod de preparare
- Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
- Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
- Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
- Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
- Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
- Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
- Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui - rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
- Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
- Se da la frigider pana cand se intareste.
- Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
- Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
- Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
- Se poate servi imediat.
Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Aspic "Slabuta".
Alimente similare
- Sushi a la Slabuta (IG: 55)
Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi) Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite) Otet de mere (2 linguri) Castraveti (50 gr) Somon afumat, Negro 2000 (75 gr) Sare de ... - Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
- Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ... - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Barcute (dovlecei) cu carne "Slabuta" (IG: 14)
Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. :) Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si ...