Indice Glicemic: Ciorba taraneasca de manzat
Denumire originală: Ciorba taraneasca de manzat
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Ciorba taraneasca de manzat" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 1.7 g/100g | Colesterol | 127.8 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 0 g/100g | Carbohidraţi | 8.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | 0 g/100g | Fibre | 1.8 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | 0 g/100g | Zaharuri | 0.9 g/100g | |
Sodiu | 408.3 mg/100g | Proteine | 8.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciorba, ciorba taraneasca
Informaţii/ingrediente
Carne manzat (pulpa, spata) - 750 g, Morcov - 150 g, Patrunjel radacina - 75 g, Pastarnac - 75 g, Telina radacini - 100 g, Ceapa uscata - 150 g, Cartofi - 300 g, Ardei gras verde - 150 g, Varza alba - 100 g, Rosii - 300 g, Bulion de tomate - 50 g, Leustean verde - 50 g, Mazare verde boabe - 100 g, Fasole verde - 150 g, Patrunjel Verde - 50 g, Bors - 1000 ml, Sare - 30 g
Descrierea producător/Mod de preparare
Carnea se spala si se portioneaza. Legumele radacinoase, dupa curatire si spalare, se taie in triunghiuri. Ardeii, curatati si spalati, se taie in fasii, varza curatata se taie in careuri, iar ceapa se taie marunt. Cartofii, curatati si spalati, se taie in cubulete.
Rosiile curatate si spalate se oparesc, se decojesc si se taie in felii. Pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati si mazarea, curatate si spalate, se fierb. Leusteanul si patrunjelul, dupa curatare si spalare, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara printr-o etamina umezita. Carnea se fierbe in apa rece cu sare; se spumeaza de mai multe ori. Se adauga ceapa, morcovii, pastranacul si patrunjelul radacini si telina si se fierb. Dupa 10-15 minute, se adauga ardeiul gras, cartofii si varza si se continua firberea. Cand cartofii au fiert, se adauga fasolea si mazarea fierte, pasta de tomate diluata cu putina apa, borsul, rosiile; se sareaza dupa gust si se continua fierberea 5-6 minute. Se adauga leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Ciorba taraneasca de manzat.
Alimente similare
- Ciorba hipoglicemica cu pui (IG: 30)
Se fierb ingredientele pe rand in functie de timpul de fierbere. Cand se mai racoreste se drege cu un ou. Se adauga tot atunci si fulgii de ovaz. Rezulta 3400g de ciorba. - Ciorba de somn hipoglucidica (IG: 20)
Se da prin razatoarea fina cartoful dulce si se caleste in ulei. Se pune la fiert ceapa, cartogul dulce, dovleceii dati prin razatoare; cand au fiert se adauga pestele si rosiile tocate marunt. Dupa ce da un ... - Ciorba de loboda hipoglucidica (IG: 30)
Se curata cartofii dulci, se taie si se pun la fiert impreuna cu ceapa curatata. Cand au fiert, se scoate ceapa si se arunca si se adauga zarzavaturile tocate marunt. Dupa ce da un clocot se adauga ... - Ciorba hipoglicemica de legume (IG: 15)
Se pun legumele la fiert pe rand in functie de timpul de fierbere si ceapa intreaga (varza taiata fin, radacinoasele, restul legumelor si verdeturile). Dupa ce fierb legumele se adauga borsul si se mai da un ...