Indice Glicemic: Conopida gratinata / budinca de conopida
Denumire originală: Conopida gratinata / budinca de conopida
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Conopida gratinata / budinca de conopida" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 5.7 g/100g | Colesterol | 5.4 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 3.8 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.7 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 1.6 g/100g | |
Sodiu | 47.9 mg/100g | Proteine | 4.9 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: budinca, conopida, gratin
Informaţii/ingrediente
Pentru 2000g produs, deci 8-10 portii “zdravene”:
1300g conopida proaspata, 120g branza sarata (eventual mai uscata), 100g cascaval, 4 oua, 50g unt, 30g marar tocat marunt (“motul” unei legaturi) si o lingurita de piper.
Descrierea producător/Mod de preparare
Se pune conopida in apa cu sare, care clocoteste, cam 3 minute – sa nu fie moale! – si se scoate. Dupa ce se mai raceste se taie relativ marunt (am incercat in fasii de 1 cm grosime – care, bineinteles, se imprastie!).
Se bat albusurile, se adauga galbenusurile si branza rasa pe razatoarea mica, apoi mararul si piperul.
Se amesteca apoi compozitia de mai sus cu conopida taiata si se pune totul in tava unsa cu unt. Deasupra se presara cascavalul dat pe razatoarea mare.
Se lasa cam 20 de minute la cuptor, la foc potrivit spre mic.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Conopida gratinata / budinca de conopida.
Alimente similare
- Budinca/Sufleu de conopida (IG: 30)
Se incing 40g unt si se prajeste usor faina, dupa care se stinge cu lapte. Separat se da conopida prin robot. Se amesteca cu galbenusurile, 40g parmezan, sosul pregatit separtat si albusurile batute spuma. Se unge o ... - Conopida, proaspata (IG: 15)
- Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ...