Indice Glicemic: Mousse de piersici, Montignac Faza I
Denumire originală: Mouse de piersici, Faza I
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Mousse de piersici, Montignac Faza I" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 1.9 g/100g | Colesterol | 69 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 18 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 5.8 g/100g | |
Sodiu | 0.1 mg/100g | Proteine | 2.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, piersici, mousse
Informaţii/ingrediente
-4 foi gelatina, 4 gr
-500 gr piersici curatate si taiate in 4
-60 gr fructoza plus inca putin pentru indulcire
-20 grame fructoza pentru indulcire
-zeama de la 1/2 lamaie
-2 oua, cu albusuri si galbenusuri separate
-1 lingura smantana dulce/frisca lichida
-o lingurita esenta vanilie
Descrierea producător/Mod de preparare
1.puneti foile de gelatina in apa rece
2.cu un mixer amestecati piersicile cu jumatate din fructoza si zeama de lamaie. strecurati printr-o sita fina intr-un bol
3.bateti galbenusurile cu fructoza ramasa pana devin usoare si pufoase. incalziti usor deasupra unui vas cu apa clocotita pana ce fructoza se dizolva si amestecul se lipeste de dosul unei linguri. luati de pe foc si lasati la racit.
4.scurgeti gelatina sa nu mai ramana apa pe ea, apoi adaugati 2 linguri de apa fierbinte pentru a o dizolva. amestecat gelatina topita cu piersicile, apoi puneti galbenusurile racite si continuati sa amestecati pana obtineti o textura fina.
5.bateti albusurile spuma,pana se intaresc. intr-un alt vas,bateti smantana pana se intareste si ea,apoi adaugati esenta de vanilie si putina fructoza pentru indulcire.
6.adaugati incet smantana in amestecul de piersici,apoi incorporati si albusurile batute, cate o treime din cantitate o data, folosind o spatula- NU LE AMESTECATI, deoarece trebuie sa ramana in compozitie cat mai mult aer posibil, pentru a face un mousse cat mai usor.
7. raciti amestecul la frigider timp de 4 ore, apoi serviti-l in pahare de inghetata sau vase asemanatoare.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Mousse de piersici, Montignac Faza I.
Alimente similare
- Chiftelute din soia, Montignac, faza I, by Sunshine (IG: 20)
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet. Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat prin razatoare, uleiul, patrunjelul, faina, piperul, sarea, boia dulce. Se formeaza chiftelute cu ... - Paine Montignac - reteta Adina (IG: 34)
- Piersici (IG: 30)
- Piersici (congelate) (IG: 30)
- Gem de piersici la borcan (IG: 60)