Indice Glicemic: Paine neagra de casa, Andrada
Denumire originală: Paine din faina neagra
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Paine neagra de casa, Andrada" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 3.9 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 64.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 1.2 g/100g | |
Sodiu | 553.7 mg/100g | Proteine | 9.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: paine, paine neagra
Informaţii/ingrediente
- Faina neagra de grau, Boromir, 1000g
- Sare de/pentru masa, 20g
- Apa plata, 600ml
- Drojdie uscata, 14g
- Ulei de floarea soarelui, 40ml
- Miere, 20g
- Faina integrala de grau, Sano Vita, 200g
Descrierea producător/Mod de preparare
Se amesteca cu mainile faina sa se aereasca, se adauga sarea si drojdia si se amesteca iar, apoi adaugam putina miere sau zahar (ce doriti), si se adauga cam 600 ml apa calduta.
Se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, se adauga 4 linguri de ulei si se framanta din nou foarte bine.
Se lasa o ora la crescut, dupa care se imparte in cate parti doriti, se aseaza in tava cu hartie de copt, se mai lasa sa cresca putin (cam 15 minute) si se adauga la cuptorul incins la foc mediu cam 45 min(depinde de cuptor).
Nu poate fi paine dietetica, dar cu siguranta este mai gustoasa si mai sanatoasa decat cea de la magazin!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Paine neagra de casa, Andrada.
Alimente similare
- Paine neagra (IG: 65)
Pacatos de buna. Framanti, adaugi uleiul, lasi la crescut. Imparti aluatul in 8, dai la copt. Gata! - Paine neagra bio (IG: 65)
- Paine integrala de casa (IG: 45)
- Paine graham de casa (IG: 65)
- Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata (IG: 51)
Intr-un vas se pun: faina (410 gr), zaharul, laptele batut, apa calda (incalzita, ~50C) si uleiul de masline. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine. Deasupra amestecului obtinut se presara restul ...