Indice Glicemic: Prajitura cu cocos
Denumire originală: Prajitura cu cocos
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cu cocos" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 4.9 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 54.9 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.9 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 33.8 g/100g | |
Sodiu | 0.4 mg/100g | Proteine | 3.9 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, prajitura, cocos
Informaţii/ingrediente
Ingrediente tava 20X20:
- 1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
- 1 cana faina (190 gr)
- 1 cana zahar (250 gr)
- 1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- esenta vanilie
Descrierea producător/Mod de preparare
Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul.
Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat. Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava,
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.
Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cu cocos.
Alimente similare
- Ulei de cocos (IG: 0)
- Lapte de cocos (IG: 40)
- Lapte de cocos, fara foc (IG: 40)
- Nuca de cocos, fulgi (IG: 45)
- Nuca de cocos, proaspata (IG: 45)
Nuca de cocos are forma eliptica si este formata dintr-o coaja fibroasa, de culoare maronie. Miezul nucii de cocos este comestibil, usor dulce si de consistenta uleioasa.