Indice Glicemic: Tort de ciocolata si mandarine
Denumire originală: Tort de ciocolata si mandarine
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort de ciocolata si mandarine" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 15.8 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 26.6 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 18.3 g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 3.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciocolata, tort, mandarine
Informaţii/ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 130 g unt
- 180 g zahar coaja de mandarina rasa
- 130 g ciocolata amaruie (eu am pus 100 amaruie si 30 g cu lapte)
- 175 g faina un praf de sare
Pentru crema si ornat:
- 500 g mandarine din compot (eu am facut cu mandarine proaspete - vreo 8-9)
- 500-600 ml frisca
- 7-8 g gelatina
- 40 ml lichior de oua (optional - eu nu am pus)
- 100 g ciocolata rasa vanilie
- (eu am pus 2 linguri de zahar pudra in frisca pentru ca nu era dulce)
Descrierea producător/Mod de preparare
Punem la scurs mandarinele (daca folosim proaspete, le curatam de coaja si fiecare felie de pielita).
Facem blatul. Batem untul (aflat la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un praf de sare.
Adaugam apoi coaja de mandarina (eu am pus coaja de la 3 mandarine), adaugam pe rand cele 6 galbenusuri si mixam dupa fiecare dintre ele.
Apoi adaugam si ciocolata topita.
Restul de 80 g de zahar se bate cu albusurile si adaugam albusurile batute spuma tare la compozitia de ciocolata de mai sus.
Se pune apoi faina.Punem compozitia intr-o tava cu peretii rabatabili, tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii tapetati cu faina, diametru 26 cm si dam la cuptorul incins pt 45-50 de minute.
Cand e gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Dupa 2-3 ore, blatul se taie in doua.
Facem crema: Amestecam 300 ml de frisca batuta cu vanilie si mandarinele decojite si scurse. Topim gelatina in putin suc de mandarine - de preferat - (conform instructiunilor de pe plic) si o punem in crema.
Punem o jumatate de blat pe platoul unde urmeaza sa montam tortul (eu l-am insiropat putin cu suc de mandarine si zahar), punem in jurul lui inelul tavii in care l-am copt, apoi punem frisca amestecata cu mandarinele, si acoperim cu celalat blat si insiropam (doar daca vrem).
Eu am folosit pt insiropat cca 150 ml de suc de mandarine cu 2-3 linguri de zahar pudra dizolvate in el.
Dam la frigider pentru minim 2-3 ore. Restul de 300 ml de frisca il batem (oprim putin pentru ornat) si il amestecam cu lichior de oua (daca nu aveti puteti sari peste etapa asta). Scoatem inelul de pe tort Si il imbracam cu frisca amestecata cu lichiorul de oua, si facem modele din frisca pe care le ornam cu felii de mandarine.
Punem ciocolata rasa sau pentru a obtine bucati de ciocolata mai mari, intindem ciocolata topita in strat subtire de cca 1mm pe o hartie de copt, dam la congelator pt cca 20 minute, apoi o rupem rapid (pentru ca se topeste intre degete) in bucatele.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort de ciocolata si mandarine.
Alimente similare
- Mandarine (IG: 30)
- Tort Sly Diet (IG: 35)
Blat: Se freaca galbenusurile cu fructoza, faina si nuca macinata dupa care se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se imparte aluatul crema in doua si se coace in doua forme rotunde nu prea mari (d20cm) ... - Biscuiti cu ciocolata (IG: 55)
- Ciocolata cu caramel (IG: 65)
- Bomboane de ciocolata (IG: 65)