Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Tort de ciocolata si mandarine

Denumire originală: Tort de ciocolata si mandarine

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort de ciocolata si mandarine" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 15.8 g/100g Colesterol mg/100g
Grăsimi saturate g/100g Carbohidraţi 26.6 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Fibre g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Zaharuri 18.3 g/100g
Sodiu mg/100g Proteine 3.7 g/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: ciocolata, tort, mandarine

Informaţii/ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 130 g unt
  • 180 g zahar coaja de mandarina rasa
  • 130 g ciocolata amaruie (eu am pus 100 amaruie si 30 g cu lapte)
  • 175 g faina un praf de sare

Pentru crema si ornat:

  • 500 g mandarine din compot (eu am facut cu mandarine proaspete - vreo 8-9)
  • 500-600 ml frisca
  • 7-8 g gelatina
  • 40 ml lichior de oua (optional - eu nu am pus) 
  • 100 g ciocolata rasa vanilie
  • (eu am pus 2 linguri de zahar pudra in frisca pentru ca nu era dulce)

Descrierea producător/Mod de preparare

Punem la scurs mandarinele (daca folosim proaspete, le curatam de coaja si fiecare felie de pielita).

Facem blatul. Batem untul (aflat la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un praf de sare.

Adaugam apoi coaja de mandarina (eu am pus coaja de la 3 mandarine), adaugam pe rand cele 6 galbenusuri si mixam dupa fiecare dintre ele.

Apoi adaugam si ciocolata topita.

Restul de 80 g de zahar se bate cu albusurile si adaugam albusurile batute spuma tare la compozitia de ciocolata de mai sus.

Se pune apoi faina.Punem compozitia intr-o tava cu peretii rabatabili, tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii tapetati cu faina, diametru 26 cm si dam la cuptorul incins pt 45-50 de minute.

Cand e gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Dupa 2-3 ore, blatul se taie in doua.

Facem crema: Amestecam 300 ml de frisca batuta cu vanilie si mandarinele decojite si scurse. Topim gelatina in putin suc de mandarine - de preferat - (conform instructiunilor de pe plic) si o punem in crema.

Punem o jumatate de blat pe platoul unde urmeaza sa montam tortul (eu l-am insiropat putin cu suc de mandarine si zahar), punem in jurul lui inelul tavii in care l-am copt, apoi punem frisca amestecata cu mandarinele, si acoperim cu celalat blat si insiropam (doar daca vrem).

Eu am folosit pt insiropat cca 150 ml de suc de mandarine cu 2-3 linguri de zahar pudra dizolvate in el.

Dam la frigider pentru minim 2-3 ore. Restul de 300 ml de frisca il batem (oprim putin pentru ornat) si il amestecam cu lichior de oua (daca nu aveti puteti sari peste etapa asta). Scoatem inelul de pe tort Si il imbracam cu frisca amestecata cu lichiorul de oua, si facem modele din frisca pe care le ornam cu felii de mandarine.

Punem ciocolata rasa sau pentru a obtine bucati de ciocolata mai mari, intindem ciocolata topita in strat subtire de cca 1mm pe o hartie de copt, dam la congelator pt cca 20 minute, apoi o rupem rapid (pentru ca se topeste intre degete) in bucatele.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort de ciocolata si mandarine.

Alimente similare


Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: