Indice Glicemic: Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici
Denumire originală: Tort mousse cu jeleu de fructe de padure
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 15.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 19.1 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 5.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, fructe, prajitura, jeleu, tort, mousse
Informaţii/ingrediente
BLAT
- 150g biscuiti
- 120 g piscoturi (puteti folosi numai biscuiti sau numai piscoturi daca doriti)
- 74g unt
- 50g ciocolata alba
MOUSSE
- 200g frisca lichida
- 250g mascarpone
- 20 g gelatina
- 200ml lapte
- esenta de vanilie
- 2 oua
- indulcitor dupa gust
JELEU
- 350-400g fructe de padure congelate
- indulcitor lichid
- 10g gelatina
Descrierea producător/Mod de preparare
BLATUL
Biscuitii se maruntesc bine si se amesteca cu untul si ciocolata topite (puneti untul impreuna cu ciocolata intr-o cana mare sau un castron si dati pt 30 de secunde la microunde. Scoateti si amestecati pana se omogenizeaza. Daca mai este nevoie mai introduceti 10 secunde). Daca este nevoie se adauga 1-2 linguri de lapte in compozitie pt omogenizare. Se preseaza biscuitii pe fundul unui vas cu pereti detasabili pana obtinem un blat compact. Se da la frigider.
MOUSSE
Batem frisca spuma si o bagam la frigider.
Amestecam ouale cu 100ml lapte, cu indulcitor si esenta de vanilie (batem bine). Preparam gelatina cu 100 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam putin la racit.
Scoatem frisca si adaugam mascarpone, ouale cu lapte si gelatina. Omogenizam cu mixer-ul si turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pana se intareste.
JELEU
Punem fructele de padure intr-o cratita pe foc si adaugam indulcitor dupa gust. Aducem la fierbere si lasam pana cand isi lasa zeama. Zdrobim fructele cu furculita, mai lasam 2 minute pe foc si indepartam. Preparam 10g gelatina cu 50ml apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-a racit putin o adaugam compozitiei de fructe. Turnam peste mousse-ul intarit din frigider si lasam pana a doua zi. Dupa ce indepartati peretii puteti orna cu frisca si fructe de padure decongelate daca doriti.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici.
Alimente similare
- Fructe de padure congelate (IG: 25)
- Jeleu cu portocale (IG: 65)
- Jeleu cu mar si scortisoara, mayya (IG: 40)
850 ml apa,184 g mar,2 g scortisoara,20 g gelatina,esenta de vanilie,zaharina; - Tort Sly Diet (IG: 35)
Blat: Se freaca galbenusurile cu fructoza, faina si nuca macinata dupa care se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se imparte aluatul crema in doua si se coace in doua forme rotunde nu prea mari (d20cm) ... - Lichior de fructe (IG: 60)