Indice Glicemic: Tort "Slabuta"
Denumire originală: Tort "Slabuta"
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 5.2 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 31 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 3.8 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 26.1 g/100g | |
Sodiu | 11 mg/100g | Proteine | 6.5 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: tort
Informaţii/ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- oua proaspete - 600 gr (12 bucati)
- fructoza - 217 gr
- faina de grau, integrala - 1000 gr
- praf de copt, scazut in sodiu - 40 gr
- lapte degresat 0,1% grasime- 800 ml
- unt 65% grasime - 220 gr
Ingrediente crema:
- fructoza - 156g (12 linguri)
- pudra/praf de budinca cu aroma de capsuni - 160 gr
- lapte degresat 0,1% grasime - 2000 ml
Pentru decor:
- zmeura proaspata - 600 gr
- suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) - 315
- frisca dietetica Diat 27% grasime - 50 gr
Descrierea producător/Mod de preparare
Mod de preparare blat:
- Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
- Praful de copt se amesteca cu faina.
- Untul se topeste la foc mic.
- Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
- Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
- La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
- Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
- Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
- Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
- Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 "felii".
Mod de preparare crema:
- Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
- Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
- Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
- Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.
Crearea tortului:
- Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la "crearea" tortului. :)
- Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
- Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
- Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
- Se aseaza a doua "felie" de blat.
- Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
- Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
- Se aseaza ultima "felie" de blat - "capacul" cupolei.
- Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
- Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se "tapeteaza" cu aceste "faramituri" tot tortul.
- Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
- Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. :)
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort "Slabuta".
Alimente similare
- Pizza cu ton a la Slabuta (IG: 60)
- Sushi a la Slabuta (IG: 55)
Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon (2 foi) Miere (de tei, poliflora) (3 lingurite) Otet de mere (2 linguri) Castraveti (50 gr) Somon afumat, Negro 2000 (75 gr) Sare de ... - Placinta cu zucchini "Slabuta" (IG: 18)
Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de ... - Barcute (dovlecei) cu carne "Slabuta" (IG: 14)
Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. :) Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si ... - Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ...