Indice Glicemic: Ciocolata de casa, by Dorutza
Denumire originală: Ciocolata de casa, by Dorutza
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Ciocolata de casa, by Dorutza" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 16.4 g/100g | Colesterol | 0 mg/100g | |
Grăsimi saturate | 0 g/100g | Carbohidraţi | 53.6 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | 0 g/100g | Fibre | 1.8 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | 0 g/100g | Zaharuri | 12.1 g/100g | |
Sodiu | 125.8 mg/100g | Proteine | 9.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciocolata, ciocolata casa
Informaţii/ingrediente
- Zahar brut 100% natural, SanoVita, 250g
- Zahar brun, 100g
- Unt 65% grasime, Albalact, 105g
- Apa plata, 200ml
- Lapte praf integral 26% grasimi, Dr. Oetker
- Cacao, 50g
- Esenta de vanilie, 13g
- Esenta de rom, 4g
Descrierea producător/Mod de preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa .
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Ciocolata de casa, by Dorutza.
Alimente similare
- Prajitura Kati, by dorutza (IG: 70)
- Maioneza made by Dorutza (IG: 60)
- Pizza cu ciuperci si sunca Praga, home made by Dorutza (IG: 60)
blat- 250 grame faina neagra, 50 gr faina alba, 1 lingura untura, putina sare, o lingurita zahar brun, drojdie, apa 200 ml. dupa ce a dospit se intinde pe o tava pe care s-a pus hartie de copt, sau tava unsa ... - Tuica de casa (IG: 0)
- Biscuiti de casa a la Adela (IG: 55)