Indice Glicemic: Orez negru cu sparanghel si sos de creveti a la Slabuta (la aburi)
Denumire originală: Orez negru cu sparanghel si sos de creveti
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Orez negru cu sparanghel si sos de creveti a la Slabuta (la aburi)" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 3.6 g/100g | Colesterol | 36.5 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 16.9 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 51.3 mg/100g | Proteine | 8 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: sos, orez, creveti, sparanghel, orez negru
Informaţii/ingrediente
Ingrediente pentru 4 portii:
- 310 gr orez negru nefiert
- 305 gr creveti curatati (decorticati)
- 200 ml smantana pentru gatit 15%
- sare de mare
- piper
- 230 gr sparanghel (8 fire)
Descrierea producător/Mod de preparare
- In vasul fara gauri se pune orezul negru si 400 ml apa plata.
- Timp de gatire: 60 minute
- Dupa ce orezul este gata, se amesteca cu sarea de mare, se pune deoparte si se acopera.
- Se pune pe tava cu gauri sparanghelul spalat si curatat. Timp de gatire: 65 minute).
- Dupa ce sparanghelul este gata se pun pe tava cu gauri crevetii decorticati. Timp de gatire: 20 minute.
- Dupa ce crevetii sunt gata, se pun in blender se adauga sarea si piperul si se mixeaza pana cand se obtine o masa omogena.
- Intr-o farfurie se pune un inel de inox in mijloc, iar in jurul lui se aseaza orezul negru. Dupa ce s-a intarit, se scoate inelul si in mijloc se toarna sosul de creveti.
- Iar pe margini se pun 2 fire de sparanghel, care se sareaza si pipereaza.
Pofta buna!
O nebunie culinara.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Orez negru cu sparanghel si sos de creveti a la Slabuta (la aburi).
Alimente similare
- Biban de mare fiert in aburi (IG: 0)
- Sparanghel (IG: 15)
- Creveti, cruzi (IG: 0)
- Creveti fierti (IG: 0)
- Piper negru (IG: 5)