Indice Glicemic: Pateu din linte si ciuperci
Denumire originală: Pateu din linte si ciuperci
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Pateu din linte si ciuperci" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.4 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 19.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.9 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 0.8 g/100g | |
Sodiu | 2.1 mg/100g | Proteine | 8.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: pateu, ciuperci, linte, aperitiv
Informaţii/ingrediente
• 1 cană linte • 4 căni apă • 1/4 kg ciuperci proaspete tăiate felii • 1 ceapă mare tăiată mărunt • 3-4 căţei de usturoi răzuit • 2 linguri ulei de măsline • 1 foaie de dafin • 1 linguriţă busuioc • 1 linguriţă măghiran • 1 linguriţă rozmarin • 1 linguriţă salvie pudră • 2 linguri sos de soia (opţional) • sare după gust
Descrierea producător/Mod de preparare
Se fierbe lintea în apă pentru aproximativ 40 de minute, se strecoară şi se lasă la o parte. în timp ce se fierbe lintea, separat, se călesc pentru 5 minute ceapa şi usturoiul în puţină apă şi cele două linguri de ulei.
Se adaugă ciupercile şi se fierb împreună încă 5 minute
Apoi se adaugă foaia de dafin şi restul condimentelor (şi puţină apă dacă mai este necesar) şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă lintea şi sosul de soia şi se mai lasă să dea împreună câteva clocote, până când lichidul este absorbit şi compoziţia începe să aibă tendinţa de a se prinde.
Luăm compoziţia de pe foc, scoatem afară foaia de dafin şi trecem compoziţia prin blender până devine de consistenţa unei paste fine.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Pateu din linte si ciuperci.
Alimente similare
- Linte uscata (IG: 30)
- Linte fiarta (IG: 30)
- Mancare de linte rosie (IG: 25)
Se respecta reteta anda mihaela (multumim!). Am facut doar calculul caloric. Se caleste ceapa si usturoiul tocate. Se stinge cu sucul de rosii si se pune lintea la fiert. Se mai adauga apa pe parcurs si este ... - Mancare de linte cu ardei gras (IG: 30)
Intr-o tigaie se pun 2 linguri supa de ulei si ceapa taiata inele. Cand ceapa devine rumena, se adauga ardeii grasi congelati si patrunjelul. Dupa 10 minute se adauga lintea fiarta si se amesteca. Se mai tine pe ... - Ciuperci din conserva (IG: 15)