Indice Glicemic: Prajitura cu caise a la sherpika
Denumire originală: Prajitura cu caise
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cu caise a la sherpika" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 5 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 20.7 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 3 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 7.2 g/100g | |
Sodiu | 16 mg/100g | Proteine | 6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, prajitura, caise
Informaţii/ingrediente
- Caise: 1 kg (fara samburi)
- Oua ecologice: 6 bucati (separati albusurile de galbenusuri)
- Stevie, indulcitor: 5ml
- Zahar brut: 2 linguri (40g)
- Migdale: 50g
- Faina integrala de ovaz: 6 linguri (120g)
- 1 plic praf de copt (10g)
- miezul de la jumatate de pastaie de vanilie
- 1 varf de lingurita sare
Descrierea producător/Mod de preparare
Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu stevia si miezul de la jumatate de pastaie de vanilie.
Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu cele 2 linguri de zahar, apoi se inglobeaza amestecul de galbenusuri, putin cate putin, cu un tel, de sus in jos. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga amestecului de oua, tot incet, cu telul, de sus in jos.
Intr-o tava se pune o foaie de copt, se toarna amestecul preparat, apoi se pun caisele si migdalele si se da la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute. Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cu caise a la sherpika.
Alimente similare
- Prajitura casei cu vanilie si gem de caise (IG: 70)
- Caise (IG: 30)
- Gem de caise la borcan (IG: 60)
- Dulceata de caise (IG: 65)
- Compot de caise (IG: 60)
Parti bune Compotul de caise este o sursa buna de vitamina A, avand un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.