Indice Glicemic: Prajitura cu mere tip montignac, mayya
Denumire originală: Prajitura cu mere tip montignac
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Prajitura cu mere tip montignac, mayya" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 5.4 g/100g | Colesterol | 127.2 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 25.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.8 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | 4.9 mg/100g | Proteine | 9.5 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, mere, prajitura, montignac
Informaţii/ingrediente
390 g mere ionatan;3 oua(180g),60 g fructoza;55 g faina de soia degresata;1 vf.lingurita de bicarbonat de sodiu,1 vf cutit de sare,1 lingurita esenta de rom,12 g unt.
Descrierea producător/Mod de preparare
* Încingeţi cuptorul la 175 grd C.* Ungeţi tava cu unt şi apoi presăraţi 3 linguri fructoză.* Curăţaţi merele de căsuţa sâmburilor, le tăiaţi felii şi le aşezaţi în tava.
Presăraţi scorţişoară pe mere.* Puneţi merele la cuptor timp de 15–20 minute până înmuiaţi puţin merele şi siropul din tavă clocoteşte.* Scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi pandişpanul.
Pandişpanul:
* Amestecaţi într-un bol faina de soia si bicarbonatul; separat, bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare; adăugaţi la albuşuri restul de fructoza şi mai bateţi până se întăreşte spuma din nou; adăugaţi esenta de rom şi gălbenuşurile, mai bateţi 1–2 minute; adăugaţi faina şi amestecaţi cu grijă, cu mişcări de jos – în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albuş.* Mai coaceţi 20 -25 minute. Puteţi verifica dacă e copt pandişpanul astfel: apăsaţi uşor cu degetul pe suprafaţa prăjiturii; dacă aluatul e elastic, revine după apăsare, puteţi scoate prăjitura din cuptor.
Am obtinut 525 g prajitura prufoasa,nu se simte deloc gust de soia,chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Prajitura cu mere tip montignac, mayya.
Alimente similare
- Placinta cu mere a la mayya (IG: 60)
250g margarina rama,250 gr faina,1 lingurita sare,o lingurita praf de copt,2 oua intregi,50 ml smantana;1410 g mere rase si scurse;100 g zahar brun;1 esenta de rom;coaja rasa de lamaie;4 g scortisoara;10 g zahar pudra cu ... - Prajitura cu mere, de casa (IG: 70)
- Paine Montignac - reteta Adina (IG: 34)
- Chiftelute din soia, Montignac, faza I, by Sunshine (IG: 20)
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet. Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat prin razatoare, uleiul, patrunjelul, faina, piperul, sarea, boia dulce. Se formeaza chiftelute cu ... - Pizza dietetica, a la Mayya (IG: 60)
70gr lipie graham,50ml suc de rosii,70g rosii,35 gr ardei gras verde,25 g porumb din conserva,10g ceapa verde,35 g ciuperci din conserva,60g jambon presat din piepit de pui,45 g branza tofu,44 g branza telemea de vaca,piper,oregano;