Indice Glicemic: Tarta (fara zahar) cu mere
Denumire originală: Tarta (fara zahar) cu mere
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tarta (fara zahar) cu mere" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.8 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 23.3 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.5 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 4.2 g/100g | |
Sodiu | 21.3 mg/100g | Proteine | 6.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: tarta mere
Informaţii/ingrediente
- Oua proaspete, 7 bucati
- Bicarbonat de sodiu, alimentar, 5gr
- Otet de mere, 5ml
- Kefir 2,8% grasime, Lacteea, 600g
- Faina integrala ecologica, Natura Land, 600g
- Cacao pudra cu zahar vanilat, Serebreanii Iarlic, 1g
- Scortisoara macinata, 2g
- Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool, 13g
- Mere, 1000g
Descrierea producător/Mod de preparare
Se spala merele, se curata de cotor si se feliaza. Te sfatui sa pui cantitate dubla de mere, ca sa mananci mai putin "aluat" de tarta si in plus sa fie cat mai dulce, avand in vedere ca nu se pune zahar.
Ouale se mixeaza pana devin spuma.
Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu otet, kefirul, faina integrala, cacao pudra cu zahar vanilat, scortisoara macinata, esenta de vanilie, imitatie, fara alcool si iar se mixeaza bine, ca sa nu ramana bucati de faina.
Merele se aranjeaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se toarna "aluatul".
Se da la cuptor, la foc mediu, este gata cand cutitul bagat in tarta ramane uscat, sa nu ramana aluatul lipicios pe el.
Este foarte simplu de facut, dar e foarte buna tarta.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tarta (fara zahar) cu mere.
Alimente similare
- Suc de mere, fara zahar (IG: 40)
- Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta" (IG: 40)
Preparare "blat" In primul rand se prepara "blatul". Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ... - Mere coapte simple, fara adaosuri (IG: 35)
- Suc de lamaie natural, fara zahar (IG: 15)
- Cafea neagra la filtru, fara zahar (IG: 0)