Indice Glicemic: Tarta cu mere si frisca light
Denumire originală: Tarta cu mere si frisca light
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tarta cu mere si frisca light" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 10.4 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 30.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 4.2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: frisca, mere, tarta, tarta mere
Informaţii/ingrediente
- Faina de grau, integrala, 150g
- Tarate de grau, Sanovita, 80g
- Unt 60% grasime, Alpina latte, 76g
- Fructoza, 20g -
- Praf (pudra) scortisoara macinata, 3g
- Mar Starkinson, 56g
Descrierea producător/Mod de preparare
Se amestecate faina,taratele,apa,untul,si fructoza(m-ai oprim putina) pana se obtine un aluat. Dupa ce se intinde in tava de tarta , se inteapa cu furculita.
Se baga la cuptor 5 minute pana se rumeneste putin.
Se rade marul(merele)si se caleste impreuna cu restul de fructoza. Cand este gata se pune scortisoara.
Se prepara un sirop din o esenta de vanilie(sau portocale) cu putina apa si se siropeaza putin tarta.
Se adauga peste tarta umplutura de mere.
Se mai lasa la cuptor~ 20-25 minute
Cand este racita se prepara frisca light cu putina apa si se mixeaza bine. Si se adauga peste tarta.
Se orneaza cu diferite fructe. Eu am pus portocale.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tarta cu mere si frisca light.
Alimente similare
- Tarta cu urda si menta "Slabuta" (IG: 36)
Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate. Menta se amesteca cu urda. Se adauga stafidele. Se ia ... - Tarta cu fructe (fara aluat) "Slabuta" (IG: 40)
Preparare "blat" In primul rand se prepara "blatul". Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Se ... - Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ... - Prajitura cu frisca si nuci a la Anomar (IG: 70)
- Mere (IG: 30)