Indice Glicemic: Tort cu crema de ciocolata
Denumire originală: Tort cu crema de ciocolata
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort cu crema de ciocolata" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 4.1 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 27.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.5 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 18.7 g/100g | |
Sodiu | 0.5 mg/100g | Proteine | 3.9 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: ciocolata, tort, crema
Informaţii/ingrediente
Blat:
- 10 oua
- 10 lg de zahar
- 10 lg de faina
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 1000-1200 ml lapte
- 400 g zahar
- 6 lg faina
- 3 lg cacao
- 125 g margarina
Sirop
- 1 l apa
- coaja de portocala
- 7 lg zahar
Descrierea producător/Mod de preparare
Se face blatul, se pune in forma de tort si se coace.
Pentru crema se amesteca toate ingredientele si se fierb, amestecand continuu.
La primul clocot se ia de pe foc. Cand s-a mai racit se adauga margarina si se amesteca bine.
Intr-un vas se pun apa,7 lg de zahar, coaja de portocala si se fierbe totul pana clocoteste.
Dupa ce s-au racit, se taie blatul in trei, se insiropeaza si se imparte crema, incat sa se ajunga.
Poate fi ornat si cu frisca, dar mie nu-mi place.
Nu este o reteta tocmai dietetica, deoarece are mult zahar, dar pentru o ocazie speciala este bun.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Tort cu crema de ciocolata.
Alimente similare
- Tort Sly Diet (IG: 35)
Blat: Se freaca galbenusurile cu fructoza, faina si nuca macinata dupa care se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se imparte aluatul crema in doua si se coace in doua forme rotunde nu prea mari (d20cm) ... - Crema de caramel (IG: 55)
- Biscuiti cu crema (IG: 55)
- Eugenie cu crema (IG: 55)
- Crema mascarpone a la stripmymind (IG: 30)
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o consistenta cremoasa si fina.