Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic

Nu toate produsele alimentare care contin carbohidrati sunt create egal, de fapt, ele se comporta destul de diferit in corpul nostru.

Indicele glicemic sau IG arata aceasta diferenta prin clasificarea carbohidratilor in functie de influenta lor asupra nivelului nostru de glucoză din sange.

Alegerea carbohidratilor cu IG mic, cei care produc doar fluctuatii mici ale glucozei in sange si nivelului de insulina, este secretul sanatatii pe termen lung, prin reducerea riscului de boli cardiace si diabet, si este cheia sigura in cazului slabitului.

De-a lungul anilor, oamenii au crezut ca diferiti carbohidrati, in proportii egale, fac acelasi nivel de zahar in sange (reactie glicemica).

Insa, in anul 1970, un cercetator californian a descoperit faptul ca, carbohidratii, avand acelasi continut pur de zahar/amidon, nu au intotdeauna acelasi efect asupra nivelului de glucoza din sange.

Crapo a stabilit ca ceea ce trebuie luat in considerare este potentialul carbohidratilor de a ridica nivelul zaharului din sange si modul in care se poate face comparatia cu alti carbohidrati.

Text preluat din: Indice Glicemic - Slabute.ro


Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: