Indice Glicemic: Souffle de conopida (d334)
Denumire originală: Souffle de conopida
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Souffle de conopida (d334)" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 4.7 g/100g | Colesterol | 23.5 mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 4.3 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 1.4 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 1.1 g/100g | |
Sodiu | 145.2 mg/100g | Proteine | 5.5 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: conopida, souffle
Informaţii/ingrediente
- Conopida: 1200g (curatata si desfacuta buchetele);
- Smantana 12% (Oke): 300g;
- Branza proaspata de vaci (Winny): 250g;
- Telemea de vaca: 100g (se poate inlocui cu cascaval/parmezan);
- Oua: 110g/2 bucati;
- Marar: 10g;
- Ulei de masline 10ml (o lingura) si pesmet 20g (optionale, pentru uns tava). Sunt adaugate la calcul.
Descrierea producător/Mod de preparare
- Se pune conopida la fiert in apa cu putina sare, pana cand se inmoaie. Dupa ce a fiert, se strecoara si se lasa de-o parte.
- Se pregateste tava: se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Daca e recipient termorezistent nu este nevoie.
- Ouale se bat cu telul si se amesteca cu smantana, branza de vaci si mararul tocat.
- Se pune conopida in tava si se toarna deasupra amestecul de ingrediente. Pe deasupra se presara cele 100g de branza/cascaval/parmezan.
- Se pune tava la cuptor la foc mic spre mediu pana cand se rumeneste putin pe deasupra.
* Se poate servi atat cald, cat si rece.
** Se poate adauga sare dupa gust. Eu am pus doar la conopida in timp ce a fiert.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Souffle de conopida (d334).
Alimente similare
- Conopida, proaspata (IG: 15)
- Budinca/Sufleu de conopida (IG: 30)
Se incing 40g unt si se prajeste usor faina, dupa care se stinge cu lapte. Separat se da conopida prin robot. Se amesteca cu galbenusurile, 40g parmezan, sosul pregatit separtat si albusurile batute spuma. Se unge o ... - Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ...