Indice Glicemic: Supa libaneza de linte
Denumire originală: Supa de linte
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa libaneza de linte" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 0.3 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 14.4 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.2 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 6.4 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: supa, linte, supa libaneza
Informaţii/ingrediente
- linte rosie 500g
- 10 cesti de apa
- 4 cepe mici - medii 265g
- 1 capatana usturoi 50g
- 2 linguri cumin
- 1 lingura turmeric
- 2 linguri sare
- un praf piper
- lamaie pentru servit
Descrierea producător/Mod de preparare
Lintea se pune la fiert. Se lasaa flacara mare pana incepe sa fiarba, dupa care se reduce flacara la minim. Se spumeaza daca e nevoie.
Ceapa taiata marunt si usturoiul pisat se calesc in apa pana cand ceapa e fiarta (devine transparenta).
Se adauga cuminul, turmericul, sarea si piperul in linte.
Cand lintea are consistenta dorita - lintea se dezintegreaza si devine supa crema - se adauga ceapa si usturoiul si se mai fierb 5 - 10 min.
Pentru un aspect mai omogen poate fi data si prin blender.
Se serveste cu putina zeama de lamaie stoarsa in supa crema si lipie prajita.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa libaneza de linte.
Alimente similare
- Linte uscata (IG: 30)
- Linte fiarta (IG: 30)
- Mancare de linte rosie (IG: 25)
Se respecta reteta anda mihaela (multumim!). Am facut doar calculul caloric. Se caleste ceapa si usturoiul tocate. Se stinge cu sucul de rosii si se pune lintea la fiert. Se mai adauga apa pe parcurs si este ... - Mancare de linte cu ardei gras (IG: 30)
Intr-o tigaie se pun 2 linguri supa de ulei si ceapa taiata inele. Cand ceapa devine rumena, se adauga ardeii grasi congelati si patrunjelul. Dupa 10 minute se adauga lintea fiarta si se amesteca. Se mai tine pe ... - Supa broccoli (IG: 25)
Se fierb toate legumele bine. Se mixeaza pana se fac pasta si se introduc in zeama in care au fiert legumele. Se pune chimen, untura si sare si se mai lasa cateva clocote. Se pate ...