Indice Glicemic: Supa de linte rosie
Denumire originală: Supa de linte rosie
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa de linte rosie" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 0.9 g/100ml | Colesterol | mg/100ml | |
Grăsimi saturate | g/100ml | Carbohidraţi | 7 g/100ml | |
Grăsimi polinesaturate | g/100ml | Fibre | 1.8 g/100ml | |
Grăsimi mononesaturate | g/100ml | Zaharuri | 0.5 g/100ml | |
Sodiu | 78.7 mg/100ml | Proteine | 2.4 g/100ml |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: supa, linte, linte rosie
Informaţii/ingrediente
- Linte rosie - 200g
- Morcov - 160g
- Pastarnac - 150g
- Telina, radacina - 127g
- Telina, frunze - 20g
- Ceapa rosie - 70g
- Usturoi - 20
- Ulei de masline - 20g
- Sare - o lingurita
- Piper - o lingurita
- Zeama de la o lamaie - 70ml
- Apa - 3500g
Descrierea producător/Mod de preparare
Lintea rosie se spala si se lasa la inmuiat cca 30 min.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in uleiul de masline si se sting cu 100ml apa. Se adauga legumele taiate in bucati, telina tocata, lintea scursa si se adauga restul de apa, se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, partial acoperit.
Dupa ce au fiert toate legumele, iar lintea a inceput sa se faramiteze, se adauga, sarea si piperul, se mai lasa 5 min sa fiarba, se ia de pe foc, se mixeaza cu blenderul, apoi se mai pune pe foc pana da in clocot. Se stinge si se adauga zeama de lamaie.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa de linte rosie.
Alimente similare
- Mancare de linte rosie (IG: 25)
Se respecta reteta anda mihaela (multumim!). Am facut doar calculul caloric. Se caleste ceapa si usturoiul tocate. Se stinge cu sucul de rosii si se pune lintea la fiert. Se mai adauga apa pe parcurs si este ... - Linte fiarta (IG: 30)
- Linte uscata (IG: 30)
- Mancare de linte cu ardei gras (IG: 30)
Intr-o tigaie se pun 2 linguri supa de ulei si ceapa taiata inele. Cand ceapa devine rumena, se adauga ardeii grasi congelati si patrunjelul. Dupa 10 minute se adauga lintea fiarta si se amesteca. Se mai tine pe ... - Ceapa rosie (IG: 15)