Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Indice Glicemic: Supa de zarzavat cu conopida

Poza aliment (Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica) Supa de zarzavat cu conopida

Denumire originală: Supa de zarzavat cu conopida, ca la bunica

Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Supa de zarzavat cu conopida" din categoria "Mancaruri".

Indice Glicemic

   Incarcatura Glicemica
Grăsimi 0.6 g/100ml Colesterol mg/100ml
Grăsimi saturate g/100ml Carbohidraţi 2.3 g/100ml
Grăsimi polinesaturate g/100ml Fibre 0.7 g/100ml
Grăsimi mononesaturate g/100ml Zaharuri g/100ml
Sodiu 38.2 mg/100ml Proteine 0.4 g/100ml

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers

Propune o valoare IG »

Alimente asemănătoare: supa, conopida, zarzavat

Informaţii/ingrediente

Pentru o oala de 4l:

- o conopida - 800g

- o ceapa medie spre mare - 140g

- 2 morcovi medii - 140

- jumatate de telina medie - 330

- un ardei/ardei congelat - 80g

- o rosie - 200g

- 2-3 linguri de orez - 20g

- patrunjel proaspat - 10g

- ulei de masline - 20ml

- apa - aproximativ 2400ml

- sare dupa gust (eu am pus 3g pentru calcul)

Descrierea producător/Mod de preparare

- Se curata ceapa, morcovii si telina.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.

- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).

- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.

- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.

- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.

- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.

- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).

- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 2-3 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.

- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.

Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"

Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Supa de zarzavat cu conopida.

Alimente similare

  • Conopida, proaspata (IG: 15)
  • Budinca/Sufleu de conopida (IG: 30)
    Se incing 40g unt si se prajeste usor faina, dupa care se stinge cu lapte. Separat se da conopida prin robot. Se amesteca cu galbenusurile, 40g parmezan, sosul pregatit separtat si albusurile batute spuma. Se unge o ...
  • Tarta cu broccoli, conopida si branza de vaci (IG: 17)
    Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza. In mijlocul tartei se "infige" in branza de vaci conopida fiarta racita. Iar pe ...
  • Supa broccoli (IG: 25)
    Se fierb toate legumele bine. Se mixeaza pana se fac pasta si se introduc in zeama in care au fiert legumele. Se pune chimen, untura si sare si se mai lasa cateva clocote. Se pate ...
  • Supa de rosii cu menta (IG: 35)
    Se zdrobeste intr-o piulita arpacasul si se pune la fiert in supa. Cand a fiert se adauga sucul de rosii, menta si dafinul, sare si branza telemea si se da un clocot. Cand se mai racoreste se ...

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: