Indice Glicemic: Budinca de orez la cuptor, by Didi
Denumire originală: Budinca de orez la cuptor
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Budinca de orez la cuptor, by Didi" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 4.3 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 25.9 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, orez, budinca
Informaţii/ingrediente
- 300 gr orez
- 1 l lapte Casa buna, 1,5% grasime
- 4 oua de gaina
- 46 gr margarina WIesana light
- 1 lingurita esenta
- 7 ml indulcitor lichid
- 12 gr unt
- 7 gr pesmet
- 50 gr zahar
Descrierea producător/Mod de preparare
Punem laptele rece impreuna cu orezul la fiert.Fierbem pana cand bobul d eorez este moale.Adaugam 4 galbenusuri, indulcitorul, margarina, esenta si amestecam pana la omogenizare.
Batem spuma albusurile, le adaugam si pe ele si mestecam bine pana cand compozitia capata consistenta si se omogenizeaza complet.
Tapteam o forma cu hartie de copt, ungem cu putin unt apoi punem o lingura de pesmet, tapetam bine forma si aruncam surplusul de pesmet.Adaugam compozitia in forma si presaram 2 linguri de zahar deasupra.O dam la cuptor si o coacem pana cand devine aramie si zaharul se caramelizeaza.
Se serveste rece, ca atare, cu dulceata sau frisca.
Pofta mare!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Budinca de orez la cuptor, by Didi.
Alimente similare
- Budinca/Sufleu de conopida (IG: 30)
Se incing 40g unt si se prajeste usor faina, dupa care se stinge cu lapte. Separat se da conopida prin robot. Se amesteca cu galbenusurile, 40g parmezan, sosul pregatit separtat si albusurile batute spuma. Se unge o ... - Pui la cuptor (IG: 0)
se freaca margarina cu condimente apoi se unge puiul si se da la copt - Castane la cuptor (IG: 60)
Castanele se inteapa inainte de a le baga in cuptorul incins la maxim-220grade celsius.Se invirt cu mina dupa 10 minute,si se lasa in jur de 20-25 minute.Se asorteaza perfect cu vinul rosu;) - Cartofi la cuptor (IG: 95)
- Somon roz cu susan, la cuptor (IG: 20)
Somonul se spala si se pune pe un prosop de bucatarie. Se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt, pe ea se aseaza somonul file. Se sareaza, se presara oregano si semintele de susan. Se da ...