Indice Glicemic: Budinca de orez la cuptor a la sherpika
Denumire originală: Budinca de orez la cuptor
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Budinca de orez la cuptor a la sherpika" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 2.5 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 16 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | 0.5 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | 4.1 g/100g | |
Sodiu | 2.6 mg/100g | Proteine | 4.7 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: desert, orez, budinca
Informaţii/ingrediente
- 50g orez integral
- 2 cani apa
- 1l lapte (Covalact de tara 1.5% grasime)
- 1 lingura apa de trandafiri
- 2 ml stevie indulcitor
- 75g stafide
- 2 oua gaina
- 2 oua prepelita
- 30g amidon alimentar
Descrierea producător/Mod de preparare
Orezul se spala bine si se scurge de apa, apoi se pune la fiert cu cele 2 cani de apa pana lichidul este absorbit.
Se adauga apoi laptele, stevia, apa de trandafiri si stafidele si se fierb la foc mic aproximativ 30 de minute.
Se dizolva amidonul in putina apa sau lapte si se adauga, amestecandu-se incontinuu toata compozitia inca 5-6 minute, pana incepe sa se ingroase.
Se lasa sa se raceasca putin, se adauga oale de gaina batute si se incorporeaza pana la omogenizare. Se pune amestecul in forme termorezistente, se bat ouale de prepelita si se unge deasupra.
Se dau la cuptor, in partea de sus pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Se serveste rece sau calda, cu scortisoara macinata presarata deasupra.
Pofta buna!
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Budinca de orez la cuptor a la sherpika.
Alimente similare
- Budinca/Sufleu de conopida (IG: 30)
Se incing 40g unt si se prajeste usor faina, dupa care se stinge cu lapte. Separat se da conopida prin robot. Se amesteca cu galbenusurile, 40g parmezan, sosul pregatit separtat si albusurile batute spuma. Se unge o ... - Pui la cuptor (IG: 0)
se freaca margarina cu condimente apoi se unge puiul si se da la copt - Cartofi la cuptor (IG: 95)
- Castane la cuptor (IG: 60)
Castanele se inteapa inainte de a le baga in cuptorul incins la maxim-220grade celsius.Se invirt cu mina dupa 10 minute,si se lasa in jur de 20-25 minute.Se asorteaza perfect cu vinul rosu;) - Somon roz cu susan, la cuptor (IG: 20)
Somonul se spala si se pune pe un prosop de bucatarie. Se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt, pe ea se aseaza somonul file. Se sareaza, se presara oregano si semintele de susan. Se da ...