Indice Glicemic: Pilaf cu dovlecei a la buni
Denumire originală: Pilaf cu dovlecei a la buni
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Pilaf cu dovlecei a la buni" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 7.5 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 13 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 2 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: dovlecei, pilaf
Informaţii/ingrediente
- Dovlecei 500 g.
- Orez bob pufos pentru pilaf Deroni 200 g.
- Ceapa 125 g.
- Rosii 250 g.
- Ulei de floarea soarelui Floriol 100 ml.
- Marar verde 15 g.
- Apa cca. 700 ml.
Descrierea producător/Mod de preparare
- Dovleceii de curata si se taie cubulete.
- Ceapa curatata se toaca marunt.
- Rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie cubulete.
- Orezul se spala si se scurge bine de apa.
- Mararul verde se spala bine, se zvanta si se taie marunt.
- Intr-o tigaie se pune 1/3 din ulei in care se calesc putin dovleceii. Se adauga rosiile, se mai calesc putin, apoi se lasa deoparte.
- Intr-o alta tigaie se pune restul de ulei in care se caleste ceapa pana se inmoaie putin si apoi se adauga orezul . Se continua calirea cca. 20 de minute, adaugandu-se cate putina apa din cand in cand.
- Se amesteca cele doua compozitii, se adauga mararul verde tocat, restul de apa, sare si se introduce vasul in cuptorul incins pentru cca. 30 de minute.
- Daca se usuca prea tare si orezul nu este fiert, se mai ad auga putina apa fierbinte.
- Rezulta cca. 1400 g. preparat finit – pilaf cu dovlecei.
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Pilaf cu dovlecei a la buni.
Alimente similare
- Orez/Pilaf cu inimi de pasare (IG: 55)
Se pun pe foc intr-o cratita inimile cu putina apa pana lasa grasime. Se pune ceapa si ciupercile tocate si se mai lasa pana se inmoaie. Se adauga orezul si de 3 ori apa cat volumul orezului ... - Pilaf de grau integral cu carne (IG: 50)
Am folosit tartite de curcan fierte, pe care le-am dezosat si le-am pus la prajit in propria grasime colectata de deasupra supei in care au fiert. Dupa ce se rumenesc se adauga ciupercile, ceapa si ... - Dovlecei (IG: 15)
- Dovlecei cu masline (IG: 15)
Se pun la calit in ulei dovleceii taiati cuburi, ardeiul capia taiat fideluta si usturoiul tocat. Cand sau rumenit se stinge cu vin, se adauga maslinele si rosia tocata si se lasa sa scada cca 10 ... - Barcute (dovlecei) cu carne "Slabuta" (IG: 14)
Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. :) Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si ...