Indice Glicemic: Placinta cu branza, insiropata
Denumire originală: Placinta cu branza, insiropata
Îţi prezentăm numărul valorile nutriţionale pentru alimentul "Placinta cu branza, insiropata" din categoria "Mancaruri".
Indice Glicemic |
Incarcatura Glicemica |
|||
Grăsimi | 10 g/100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Carbohidraţi | 30.2 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Sodiu | mg/100g | Proteine | 8.6 g/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau puncte weight watchers
Alimente asemănătoare: branza, placinta
Informaţii/ingrediente
Pentru umplutura:
- 750 g branza de vaca
- 150 g de zahar
- 4 oua
- 1 lingura cu gris
- 3 plicuri esenta de vanilie
- o fiola esenta rom
- coaja de la o lamaie
Pentru sirop:
- 150 g zahar
- 250 ml apa
- Am mai folosit un pachet de foi pentru placinta Linco
- 200 g unt cu 60% grasime pentru uns foile
Descrierea producător/Mod de preparare
Se unge cu unt fundul si peretii unei tavicu lateralele mai inalte, apoi se pune cate o foaie, iar se unge, pana am pus jumatate din foi.
Peste ultima foaie, se presara grisul.
Branza am dat-o prin razatoare si am amestecat cu ouale batute ca la omleta, cu zaharul, vanilia, romul si coaja de lamaie.
Am intins compozitia uniform in tava peste foi.
Peste branza am asezat cealalta jumatate de foi, unse fiecare cu unt topit.
Cu un cutit bine ascutit, se taie placinta in patrate sau triunghiuri. Se da la cuptorul preincalzit, pe treapta minima cam 45 min,(sau pana se rumeneste ).
Intre timp se face siropul... se fierbe apa cu zaharul cam 5 minute si cand placinta este rumenita, se pune siropul fierbinte peste placinta si se da din nou la cuptor pentru 10 minute, pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna
Alimente cu Indice Glicemic mai mic din categoria "Mancaruri"
Momentan nu există în categoria Mancaruri, alimente cu Indice Glicemic mai mic decât Placinta cu branza, insiropata.
Alimente similare
- Placinta cu branza (IG: 60)
Ingrediente reteta pentru foi: 500 g faina, 1/2 lingurita sare, 3 linguri de ulei, 10-15 g drojdie proaspata, apa calda cat cuprinde; pentru umplutura: 500 g branza de vaci dulce, 250 g telemea, un borcan iaurt ... - Placinta cu mere (IG: 60)
- Placinta dovleac (IG: 60)
Pentru foi: 800g faina 70g ulei putina sare Pentru umplutura: 2kg dovleac 70g ulei scortisoara 110g zahar zahar vanilat rom Din toata compozitia iese mai mult de o tava. Pentru mai putina placinta modificati cantitatile! Este delicioasa! Pofta buna! - Placinta cu varza (IG: 60)
- Placinta pe plita, a la Dieanna (IG: 60)